1 de 10
SOCIETAT

Un informe recull propostes de la canalla per fer de Reus una ciutat «jugable»

Hi prenen part més d'un miler d'alumnes d'una vintena d'escoles

Una imatge del Consell d'Infants al saló de plens | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 10:29 |
L’Ajuntament de Reus publica l’informe Entorns escolars en una ciutat jugable, el document elaborat durant el 2022 a partir de les propostes fetes pels alumnes del Consell d’Infants. Durant aquest curs, els estudiants han tractat com millorar els entorns escolars "per tal que siguin més jugables", segons fonts municipals.

Les principals conclusions a les quals van arribar els consellers demanen "més bancs, parcs amb arbres, jardineres, elements de joc, fonts d’aigua, pintar murs, etcètera", s'ha detallat des del consistori reusenc. En aquesta edició del programa han participat 24 escoles i 1055 alumnes.

L’informe, doncs, recull el desenvolupament de tot el procés: el primer contacte amb les escoles, els tallers presencials amb els infants, les sessions dels consellers, etcètera. I a l’apartat final de l’informe s’hi inclouen tots els textos de propostes finals de cadascuna de les 24 escoles que han participat.

L’informe ha estat encarregat a Arjub Studio, un col·lectiu que "treballa en temes d’urbanisme i infància i que vetlla per la inclusivitat". A més, també s’han fet càrrec de la dinamització dels debats als centres educatius i del disseny del material pedagògic del programa.

Aquesta activitat s’inclou al programa Infants Ciutadans, promogut des de la regidoria d’Educació. Cada curs es proposa un tema sobre el qual es demana l’opinió als alumnes de 5è de primària, i així es promouen els espais de reflexió en el si dels centres educatius.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: