1 de 10
AGRICULTURA

Unió de Pagesos preveu una bona collita d'avellanes al Camp

Tot i les altes temperatures esperen fer una campanya similar a la del 2019

Un remolc ple d'avellanes | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 08:32 |
Unió de Pagesos preveu una bona collita d'avellanes al Camp de Tarragona. El responsable nacional de la fruita seca del sindicat, Sergi Martín, ha explicat a l'ACN que tot i la calor de les darreres setmanes, les temperatures els van ser favorables a l'hivern i, a més, la pol·linització ha estat correcta. Amb tot, es milloraran els registres del 2020 i 2021, que van ser dos mals anys, i s'arribarà a xifres del 2019. "Amb els terrenys que s'han abandonat no sé si farem 10.000 tones mai més, però les 8.000 tones enguany es poden fer", ha indicat Martín.

Des d'Unió de Pagesos confien que els preus que fixi la Llotja de Reus estiguin una mica per sobre dels 2 euros la lliura que es pagaven l'any passat per la varietat negreta. Els pagesos del Tarragonès ja han començat a recollir les avellanes de les varietats més primerenques, com la San Giovanni.

Fins a finals de setembre treballaran per completar una collita que preveuen positiva. La calor i la sequera no els ha afectat massa, ja que la gran majoria de pagesos té regadiu procedent de pous. Tot i això "hi ha alguna fulla cremada" pel sol i "la calor afecta l'arbre", ha manifestat el responsable sindical. De fet, el canvi climàtic és un dels elements que més temen. "El 2020 i 2021 vam tenir mala pol·linització per l'excés de calor i vam tenir mala collita. I en el futur, la sequera pot ser un problema, perquè si s'assequen els pous el conreu no és viable. L'avellaner és un arbust de ribera que necessita aigua", ha concretat.

Altres dificultats són les plagues, que ha assegurat que són difícils de combatre, i els preus. "Sembla que sempre ens queixem del mateix, però és la mare dels ous. Si no tens un bon preu, no invertiràs en el cultiu", ha remarcat. A principis de setembre la Llotja de Reus ha de publicar els preus i Martín ha confiat que se segueixi la tendència internacional, on "estan sent relativament bons". En part per la inflació, que els fa pujar. Una bona cotització també ajudaria a frenar l'abandonament de les terres, una dificultat que la pagesia de l'avellana del Camp de Tarragona arrossega des de fa anys.

Declaracions del responsable nacional de la fruita seca d'Unió de Pagesos, Sergi Martín, qui apunta que preveuen una bona collita d'avellanes al Camp de Tarragona (vídeo: ACN).
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: