1 de 10
meteorologia

Perill moderat de pluja al Baix Camp tot el dimecres, segons el Meteocat

Les precipitacions podrien anar acompanyades de tempestes i pedra

Una imatge de la plaça d'Hèrcules de Reus, amb el cel tapat | MBO
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 16 d'agost de 2022 a les 19:32 |
La pluja fa uns dies que és protagonista a Catalunya. La mostra és que durant aquest dimecres hi haurà fins a 28 comarques en perill per ruixats intensos. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts i poden anar acompanyades localment de tempestes i pedra.

En concret, les comarques en perill alt (el segon més elevat) durant el matí de dimecres seran el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme. Totes elles passaran a perill moderat, mentre que durant tot el dia també estaran en aquest nivell el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Anoia, la Segarra, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Bages, el Moianès, Osona, el Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i l'Alt Empordà.
 
Davant aquest escenari, per ara, Protecció Civil manté activat el pla Inuncat en nivell de prealerta. Tot després que aquest dimarts ja es produïssin pluges a gran part del territori. De fet, aquest llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts ja s'ha superat als municipis d'Alcarràs (30,2), Torredembarra (30,2), Cunit (21) i Batea (20,5). La pluja que s'ha viscut aquest dimarts al Camp de Tarragona també ha deixat una forta pedregada i ratxes fortes de vent.


De cara al dijous, les pluges aniran a menys però el perill es mantindran en alguns territoris. Així doncs, de 12 de la matinada a les 6 del matí l'alerta es manté a nivell moderat el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme mentre que 12 del migdia a 6 de la tarda el perill moderat es trobarà al Ripollès, la Garrotxa i Osona.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: