1 de 10
OBRES I MILLORES

El Port de Tarragona licita l'actuació arqueològica al jaciment de Cal·lípolis

L'obra té un termini d'execució de cinc mesos i un pressupost de més de 160.000 euros

Imatge de la zona dels treballs | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 d'agost de 2022 a les 12:08 |
Aquest mes d’agost, el Port de Tarragona ha licitat la primera fase del projecte de neteja i reexcavació del jaciment arqueològic de Cal·lípolis. L'obra té un termini d'execució de cinc mesos i un pressupost de licitació de 161.425,23 euros (IVA exclòs). L’actuació està definida conjuntament amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i, segueix les indicacions dels informes del Pla Especial d’Ordenació de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Tarragona.

El projecte fa referència a la primera de les dues fases dels treballs proposats pel departament de Cultura en el seu informe respecte a l'anomenat Projecte constructiu de la restauració i ordenació de la zona dels Prats d’Albinyana. Els objectius d’aquest projecte d’intervenció al jaciment arqueològic de la vil·la romana de Cal·lípolis "és el de dur a terme la primera de dues actuacions, denominada fase 1", segons s'ha assenyalat aquest dimarts per part de l'Autoritat Portuària (APT).

Aquests primers treballs, doncs, abasten la neteja i reexcavació, fins a assolir els nivells de circulació, paviments i estrats descoberts en les excavacions de finals dels 90 i inicis dels 2000.

La primera fase al detallEn aquesta primera fase es duran a terme tres tasques. La primera passa per la neteja, desbrossada i reexcavació, amb control arqueològic, de tots els terrenys excavats al llarg dels anys fora de l’àmbit del projecte Xarxa Natura 2000. En segon lloc es farà la neteja manual de les rases i sectors positius. També és previst comprovar, una vegada netes, la documentació gràfica existent de les estructures excavades. En aquest sentit, s'ha apuntat que "possiblement" caldrà completar alçats de murs que es podran fer amb mitjans fotogràfics de qualitat.

Finalment, es contempla el cobriment de les rases i sectors positius. Aquest rebliment s’haurà de fer amb una primera capa de malla anti-herbes disposada sobre aquelles parts on es conserven estructures o nivells d’interès arqueològic i una segona capa d’ús 15 centímetres de de graves o arena de riu rentada (materials que no compactin) i acabar amb terres del lloc .
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: