1 de 10
risc d'incendis

Prohibit l'accés als massissos de Prades i Tivissa-Vandellòs pel risc extrem d'incendi

Interior activa el màxim nivell d'alerta del Pla Alfa en 249 municipis de 23 comarques, en un cap de setmana marcat per les altes temperatures

Un Agent Rural i un Mosso d'Esquadra aturant un vehicle que pretén entrar a un parc natural | ACN
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 12 d'agost de 2022 a les 17:44 |
Situació de perill extrem per incendis aquest dissabte a Catalunya. El Departament d'Interior activarà el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt permès, a 249 municipis de 23 comarques i prohibirà l'accés a vuit massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs, Cardó-Boix. La situació d'altes temperatures i calor intensa, a més d'una previsió de tempestes seques en les zones del litoral, prelitoral de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre, ha posat en alerta els serveis d'emergències per evitar una nova onada de focs al territori.

Els 249 municipis afectats ... by Naciodigital


Es preveu que diumenge començaran a baixar les temperatures i el temps donarà una treva de la calor intensa que segueix colpejant Catalunya aquest estiu. Pràcticament, tot el territori menys les comarques de Tarragona, algunes de les Terres de l'Ebre i del Pirineu, passen a una situació meteorològica de perill a partir de divendres. La situació es mantindrà fins dissabte, on les temperatures seguiran pujant i la situació de perill, de nivell 3, desapareixerà de les zones litorals i se situarà a la zona oest del país. 

Què significa el nivell 3 del Pla Alfa?


L'activació del nivell 3 del Pla Alfa, que suposa màxim possible, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. També queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. Els Bombers de la Generalitat obriran tots els parcs de bombers voluntaris i es reforçarà el personal de tres parcs funcionaris de la majoria de regions d’emergències. 

El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat, i demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: