1 de 10
VIDA MUNICIPAL

Reus apaga l’enllumenat ornamental d'espais i edificis municipals per estalviar

A excepció del campanar de Sant Pere, "pel seu caràcter singular"

La il·luminació de la font de la plaça del Canal | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 d'agost de 2022 a les 10:05 |
L'Ajuntament de Reus apagarà cada dia, a partir de les 10 de la nit, l’enllumenat ornamental de tots els espais i edificis municipals, a excepció del campanar de Sant Pere, "com a mesura d’estalvi i eficiència energètica".

El decret signat per l’alcaldessa accidental, Noemí Llauradó, "contempla apagar els llums ornamentals dels següents edificis i espais, com a mesura complementària" a les que estableix obligatòriament el Reial Decret Llei 14/2022, de data 1 d’agost de 2022. Els equipaments objecte de l'acció d'estalvi són el Palau Municipal; el Gaudí Centre; el col·legi Prat de la Riba; el col·legi Pompeu Fabra; el Museu Salvador Vila-seca; i les fonts ornamentals de la plaça del Nen de les Oques, de l'avinguda de Sant Jordi; de la plaça del Canal i de la rotonda de l’avinguda de Tarragona. "Pel seu caràcter singular", el Campanar de Sant Pere mantindrà la il·luminació ornamental.

Altres mesuresEl decret d’alcaldia resol l’aplicació de la resta de mesures establertes pel Reial Decret Llei 14/2022, de data 1 d’agost de 2022, que inclouen, posem per cas, que la temperatura de l'aire als recintes calefactats no ha de ser superior a 19 ºC; o que la temperatura de l'aire als recintes refrigerats no serà inferior a 27 ºC.

També assenyala que tots els edificis i locals municipals amb accés des del carrer han de disposar d’un sistema de tancament automàtic de portes, que s'ha de promoure la realització d’una campanya d’informació i conscienciació al personal municipal, així com la instal·lació de cartells i panells per comunicar l’aplicació del Reial Decret Llei. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: