1 de 10
ENERGIA

PortAventura obté la llicència per construir la planta fotovoltaica més gran en una destinació turística a l'Estat

La instal·lació comptarà amb una potència de 6 MWp i serà una realitat a finals d'any

Imatge d'arxiu de PortAventura. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 11 d'agost de 2022 a les 11:56 |
PortAventura World ha anunciat l'obtenció de la llicència per a la construcció de la planta fotovoltaica d'autoconsum més gran en un resort de vacances a l'estat espanyol i una de les més grans d'Europa: PortAventura Solar. El projecte, dissenyat i construït per Endesa X, contempla la instal·lació d'un total de 11.102 panells solars a terra que ocuparan una superfície total de 6,4 hectàrees, equivalent a 9 camps de futbol, ​​dins del resort.

La planta solar comptarà amb una potència de 6,05 megawatts pic (MWp), cosa que permetrà a PortAventura World generar 10 GWh/any d'electricitat neta i cobrir pràcticament un terç de les seves necessitats energètiques. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou han donat llum verda al projecte, tant a nivell administratiu com de llicència d'obra, després de gairebé quatre anys des de la seva projecció el 2019.

Per Antonio López, responsable B2B d'Endesa X a Catalunya, “estem orgullosos de poder acompanyar PortAventura World en aquest nou viatge cap a la descarbonització i que hagi confiat en el nostre saber fer per fer-ho realitat. Aquest projecte marcarà un abans i un després en la forma de consumir energia d'una destinació turística i d'oci de gran envergadura com PortAventura World, ja que passarà a produir i consumir energia de km0 i guanyarà independència energètica per continuar avançant en els seus objectius de desenvolupament sostenible, pilar essencial també per a Endesa X" .

La construcció de PortAventura Solar, que començarà ben aviat als terrenys condicionats amb aquesta finalitat i tindrà una durada d'uns 4 mesos, suposarà una inversió superior als 4,8 milions d'euros. A més, comptarà amb un espai d'educació ambiental que s'habilitarà per a la visita d'escolars i altres activitats didàctiques i de divulgació científica.

Per poder connectar la solar fotovoltaica amb la infraestructura elèctrica ja existent al parc, es construirà una línia de mitjana tensió subterrània de 25 quilovolts (kV) i s'instal·laran inversors de 6 MW que transformaran el corrent continu en altern i elevaran la tensió a 25 kV. PortAventura World explotarà la instal·lació de forma exclusiva i aportarà el 100% del finançament del projecte.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: