1 de 10
RECERCA

Eurecat busca voluntàries per definir estratègies nutricionals i preventives de la menopausa

L'objectiu de la recerca és definir estratègies nutricionals per prevenir patologies associades a la menopausa | EP
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 d'agost de 2022 a les 10:45 |
L'Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, ha fet una crida per trobar voluntàries per participar en un nou estudi amb dones en etapa postmenopàusica, amb l'objectiu de definir millor futures estratègies nutricionals que ajudin a prevenir els símptomes i patologies associades a la menopausa.

En concret, s'analitzaran diferents paràmetres metabòlics, hormonals i de la microbiota intestinal de 200 dones en etapa de postmenopausa, per tal de definir, mitjançant l'aplicació d'algorismes, "grups que presentin uns trets metabòlics similars, per tal de dissenyar i assentar les bases científiques d'intervencions nutricionals innovadores i de precisió dirigides a cada un d'aquests grups", afirma el director de l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, el doctor Antoni Caimari.

L'estudi es duu a terme a les instal·lacions de l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, situades davant de l'Hospital Sant Joan de Reus. S'ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, a disposició de les dones que vulguin participar en l'estudi per inscriure's com a voluntàries o consultar els seus dubtes.

Les voluntàries reben recomanacions dietètic-nutricionals específiques per a l'etapa de postmenopausa i basades en el patró saludable de dieta mediterrània, que han estat elaborades per les dietistes-nutricionistes de la Unitat de Nutrició i Salut de l'Àrea Biotecnològica d'Eurecat. També participa a l'estudi la Unitat de Ciències Òmiques, una Unitat d'R+D+i mixta formada per professionals d'Eurecat i de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que durà a terme les anàlisis òmiques (metabòliques i de microbiota intestinal).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: