1 de 10
ENERGIA

L'Ajuntament de Tarragona preveu instal·lar plaques fotovoltaiques en edificis municipals

El consistori tancarà l'enllumenat dels immobles de la seva propietat abans de les 10 de la nit

L'Ajuntament de Tarragona | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 10 d'agost de 2022 a les 16:52 |
L'Ajuntament de Tarragona s'ha sumat a les mesures decretades al Real Reial Decret-llei 14/2022, d'estalvi per fer front a l'actual crisi energètica. La norma estableix una sèrie d'obligacions immediates que afecten a l'ajuntament en relació a la temperatura de l'aire i l'enllumenat d'edificis públics, que van entrar en vigor ahir dia 9 d'agost de 2022 i tindran vigència fins l'1 de novembre de 2023. El conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat Xavier Puig ha explicat que "el govern pel canvi ha apostat per la sostenibilitat des del minut 1 en totes les àrees de treball. Es tracta d'un eix central del nostre programa polític". També ha posat de relleu que "les nostres accions s'adeqüen bé a la llei del canvi climàtic, moltes d'elles són anteriors i d'altres van més enllà". 

Des d'avui, la temperatura de l'aire en els recintes calefactats no serà superior a 19ºC, i als recintes refrigerats no serà inferior a 27 ºC. A més, la humitat relativa haurà d'estar compresa entre el 30% i el 70%. Pel que fa a l'enllumenat dels edificis públics aquest haurà de romandre apagat des de les 10 de la nit, sempre que es trobin desocupats. A més, el decret també contempla la instal·lació de pantalles als edificis d'ús públic amb les dades de temperatura i humitat que s'instal·laran properament.  

Recentment, també s'han realitzat estudis en eficiència energètica de quatre edificis de titularitat municipal: Guàrdia Urbana, M1 i M2 de Tabacalera, Escola i Llar d'infants el Miracle i Palau Municipal amb un cost de 11.758,30 euros per tal de conèixer quines serien les actuacions més recomanables per tal d'optimitzar el consum i la facturació d'electricitat, aigua i gas.

Finalment, també es preveu licitar properament l'elaboració de diversos projectes d'energia fotovoltaica en quatre edificis municipals: Tabacalera, Guàrdia Urbana, Escola i llar infants César August i la piscina Riu Clar. Es tracta d'edificis de diversa tipologia, amb un consum elèctric elevat i amb una coberta apta per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: