1 de 10
SOCIETAT

Promouen una guia d'actuació en cas de punxades en espais d'oci

Els cossos policials han comptat, en els últims dies, una vintena de casos arreu de Catalunya

Joves ballen en una discoteca, en una imatge d'arxiu | ACN
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 11 d'agost de 2022 a les 17:00 |
Arran dels casos de punxades a dones en espais d'oci, a Reus s'ha impulsat una guia preventiva en línia d'actuació al respecte. L'ha difosa ja fa dies, i a través de la xarxa, el Casal de les dones. "Creiem molt important donar instruccions clares sobre què fer, tant si ets la persona afectada com si ets una persona externa que ho veu, i volem visibilitzar que aquesta detestable pràctica va molt més enllà de la submissió química; estem parlant d'un perill públic, ja que a part d'inocular-te substàncies desconegudes per a tu, et poden estar inoculant qualsevol malaltia", s'ha assenyalat en una publicació. 
 

En els últims dies, i en entorns d'oci arreu de Catalunya, els cossos policials han comptat ben bé una vintena de casos de punxades a dones. La principal hipòtesi és que es tractaria d'una nova forma de submissió química, si bé ara per ara no s'ha denunciat cap agressió sexual relacionada. 

La instrucció directa que s'ha aportat des del Casal de les dones (i per extensió, des del consistori reusenc) és que en cas de ser punxada "recomanem que us dirigiu a un centre d'atenció sanitària per tal de que us facin les proves pertinents". "I si veieu a alguna persona que realitza aquesta pràctica, no dubteu en identificar-la davant la seguretat del local i, si s'escau, davant dels cossos policials", s'ha afegit a la publicació a les xarxes. 

Punt Violeta a les festes de la Mare de Déu de MisericòrdiaLa regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha apuntat a Reusdigital.cat que "incorporem aquesta guia que recull les recomanacions d’actuació de la Generalitat com una variant de possible agressió, fruit d’aquesta nova realitat". "També farem una producció pròpia d’aquesta guia que s’incorporarà al Punt Violeta per a les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia", ha afegit.

La regidora també ha precisat que "estem treballant per a revisar el protocol contra les agressions sexistes a les festes populars, i incorporar les punxades com a possible forma d’agressió. Aquesta revisió es farà en coordinació amb les entitats vinculades a les festes".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: