1 de 10
OCI

Visites a la Séquia Major, a la Pineda

Les visites tenen lloc dissabtes i diumenges | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 d'agost de 2022 a les 16:02 |
Com cada any, durant el mes d'agost tenen lloc les visites a l'espai natural de la Séquia Major, a la Pineda. La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d'uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s'explica la història de l'indret i els seus valors naturals, s'interpreten les rastres d'activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s'observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l'espai. La Séquia Major es va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar.

Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.

Dissabtes i diumenges d'agost i setembreLes visites, que cal reservar amb antelació al telèfon 977 37 30 37, es duen a terme els dissabtes i diumenges dels mesos d'agost i setembre, de les 18.00 a les 20.00 h, i d'octubre a febrer, els diumenges, d'11 del matí a 1 del migdia. 

El punt de trobada d'aquestes visites és a l'accés principal de la Séquia Major, a la plaça de la Cançó Catalana, a la Pineda. Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: