SERVEIS

Finalitza el desplegament de 12 zones de wifi públic a Reus

Les zones de wifi públic s'uneixen a les ja existents al terme, com ara la de la plaça de Prim | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 d'agost de 2022 a les 12:19 |
L’Ajuntament de Reus ha finalitzat recentment "l’ampliació i senyalització" de 12 noves zones de wifi públic que amplien l’actual xarxa de 24 a 36 zones. L’ampliació s’ha realitzat a través d’una subvenció del projecte europeu WIFI4EU. La vicealcadessa, Noemí Llauradó, i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, han presentat les noves zones que incorporen nous punts de connexió són les detallades tot seguit.

Zona 1A l'exterior del centre cívic Llevant (barri Horts Miró).

Zona 2A la plaça de Pablo Picasso (barri Mas Abelló) i a la zona infantil del corredor del Gas (Barri Horts Miró), i a la partida El Molinet (barri Mas Iglésias).

Zona 3A l'exterior del centre cívic Mas Abelló.

Zona 4A la plaça de Juli Garola i Monné (barri Juroca).

Zona 5A la plaça de la Sagrada Família (barri Gaudí).

Zona 6A la plaça dels Horts de Miró.

Zona 7Als exteriors del Mas Iglésias (barri Mas Iglésias).

Zona 8A la plaça de la Patacada (barri del Carme).

Zona 9A la plaça de l’arquitecte Lluís Domènech i Muntaner (al barri Ample).

Zona 10A la plaça de les Aigües (al barri del Mercat Central).

Zona 11A la partida El Vilar (barri Horts Miró).

Zona 12A la plaça de Gabriel Ferrater i Soler (barri Fortuny).

El projecte d’ampliació de la xarxa municipal de wifi es va adjudicar per 32.134,85 euros (IVA exclòs) la implantació i 2.6800 euros (IVA exclòs) de cost anual de manteniment. D’aquests, 15.000 euros han estat subvencionats amb els fons europeus del projecte WIFI4EU.
 

Llauradó i Flores mostren la connexió a Reus wifi Foto: Reus.cat


El contracte comprèn la instal·lació i posada en marxa del sistema i el manteniment del sistema implantat i de l’accés a internet. Està previst que la propera tardor s’afegeixi una zona més al raval de Santa Anna, de manera que la ciutat comptarà amb un total de 37 zones de cobertura. La xarxa de wifi públic de la ciutat ha passat de 106.000 connexions al 2017 a 153.483 connexions al 2021 i, actualment, més de 3.000 usuaris diferents al mes utilitzen aquest servei.

36 zones de coberturaEl projecte WiFi4EU de l’Ajuntament de Reus dona un servei d’accés a Internet en forma de connexions puntuals i de qualitat en espais de la via pública, gratuït i obert a tothom. L’accés està destinat tant a la ciutadania com a visitants i es pot consultar al següent enllaç: https://www.reus.cat/serveis/wifi-la-publica.

La xarxa municipal dóna cobertura wifi a la via pública al voltant de punts que s'identifiquen clarament mitjançant senyalització pròpia. Per navegar-hi des de les zones de cobertura, cal seleccionar la xarxa Reus Wifi, i accedir al portal www.reuswifi.cat per navegar.

Els punts d’accés wifi se senyalitzen amb uns pals que indiquen la disponibilitat. Els nous punts s’afegeixen als ja existents als següents llocs: Casal de Joves Plaça de la Llibertat amb carrer Ample; Antic Hospital (C. deSant Joan); C. de Llovera amb pl. de Prim; raval de Jesús amb c. del Vent; Teatre Bartrina; Ajuntament de Reus; pl. de Mercadal; Antic Arxiu Històric (pl. del Castell); Museu Salvador Vilaseca; pl. de Catalunya i rv. del Pallol; pg. del Camp amb pl. d’Evarist Fàbregas (Pallol); av. del Carrilet amb av. de Pere el Cerimoniós; c. de les Peixateries Velles; av. de Sant Jordi; Estació d’autobusos; pl. del Baluard; rv. de Sant Pere i de Robuster; pg. de Sunyer i pl. del Nen de les Oques; pl. de l'Estació; c. del Vent; c. de Jesús; c. de la Sardana; pl. de Teresa Miquel i Pàmies; Cal Massó (c. de Pròsper de Bofarull) i pg. de la Boca de la Mina. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: