1 de 10
PORT TARRAGONA

​530 persones ateses per Salvament Marítim Tarragona durant el 2021

La província de Tarragona compta amb un total de 80 professionals amb 14.600 km2 assignats

L'embarcació Salvamar Achernar forma part de l'equipament de Salvament Marítim | Salvament Marítim
per E.R., Reus, Catalunya | 10 d'agost de 2022 a les 10:38 |
Aquest article es va publicar originalment el 10 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'equip de Salvament Marítim Tarragona ha dut a terme un total de 350 intervencions que van representar 530 persones ateses durant l'any 2021. Aquestes intervencions es divideixen en diferents tipologies: 225 accions de salvament marítim a embarcacions mercants, pesqueres o d'esbarjo; 66 intervencions relacionades amb temes mediambientals; 28 accions de seguretat marítima (recollir objectes flotants a la deriva, xarxes, troncs, animals...); 22 col·laboracions amb altres institucions; i 9 exercicis o simulacres.

Salvament Marítim s'ubica a la seu del Port de Tarragona


Actualment, el personal de Salvament Marítim al Port de Tarragona està compost per 16 persones, atenent els serveis 24/7 ubicats a la torre de control. Aquests controladors s'encarreguen de coordinar les operacions de salvament a la mar a la zona de Tarragona i la part conveniada del tràfic portuari i fondeig a la zona del Port Tarragona. Aquest personal està ubicat, des de fa uns mesos, a la sisena planta de la seu institucional del Port Tarragona.

La nova ubicació al capdamunt de la seu institucional incideix positivament en la coordinació i presa de decisions en les operacions de situacions d'emergències i, en la col·laboració amb altres cossos d'emergències, pràctics, etc., dins de l'esquema de funcionament establert en el model Sistema de Gestió d'Emergències del Port Tarragona.

14.600 km² i 80 professionals a la província de Tarragona


El personal adscrit a Salvament Marítim per a tota la província de Tarragona representa un total de 80 persones. Aquest gran equip de professionals té la responsabilitat de vetllar per la seguretat marítima d'una important superfície de mar, en concret un total de 14.600 Km² assignats.
 

Mapa dels mitjans de Salvament Marítim Foto: Cedit


Per tal de dur a terme la seva tasca l'equip de Salvament disposa de dues embarcacions d'intervenció ràpida. Amb una eslora de 21 metres, la primera embarcació, situada a Tarragona, és coneguda per 'Salvamar Formalhault' i, una segona embarcació a la Ràpita sota el nom 'Salvamar Achernar' compartida amb Castelló. A Vilanova i la Geltrú està la 'Salvamar Polaris' una embarcació d'intervenció ràpida de 15 metres d'eslora compartida amb Barcelona.

S'ha d'afegir que també compten amb un helicòpter, amb base a l'Aeroport de Reus i un remolcador de Salvament amb capacitat de lluita contra la contaminació itinerant entre Tarragona, Barcelona i Palamós, es tracta de l'embarcació denominada Punta Mayor.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: