1 de 10
SOCIETAT

Qui és el més famós de Reus?

Notable People, un mapa desenvolupat per un informàtic, permet comprovar per zones quina és la seva celebritat més popular

Captura de pantalla del mapa de Notable People al nostre territori | Notable People
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Corren per la xarxa comentaris al voltant de l'eina Notable People, un mapa creat per l'informàtic Topi Tukjanov. Aquest ofereix una informació curiosa: conèixer quina és la personalitat més cèlebre d'un indret, amb independència de la localitat concreta i les èpoques.

Segons sembla, la base de dades que nodreix la plataforma aglutina dades i noms de personatges populars entre el 3500 aC i el 2018, fetes públiques el juny enguany a la revista científica Nature

Recerca per àmbitsD'aquesta manera, tan sols fer una selecció d'un territori per comprovar qui és el més famós de París, Londres... i Reus. El mapa mostra una única persona (la més popular, segons les dades) per localitat, a excepció de les més grans. Altres opcions de consulta permeten filtrar celebritats segons àrea d'influència: cultura, ciència, esports o lideratge. 

Si fem la prova al Camp, veurem que la personalitat més popular de Cambrils és Josep Lluís Carod-Rovira; a Riudoms, Joan Guinjoan; a Constantí, Lluís Gavaldà; a la Pobla de Mafumet, Juan Vizcaíno; a Falset, la reina Margarida de Prades; a Maspujols, Higini Anglès; a la Selva, Ventura Gassol; i a Vilaplana, Pere Valentí Mora.

Quant a la nostra ciutat, el personatge més popular segons les dades de Notable People és Antoni Gaudí. Poques dones, però, arreu de la recerca. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: