1 de 10
AIGUA

UP reclama inversions i consens per garantir el subministrament d'aigua de la pagesia al Camp

El sindicat apel·la a la "generositat" dels ajuntaments del territori perquè es pugui alliberar aigua del Siurana

El pantà de Siurana, en una imatge d'arxiu | Josep M. Llauradó
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 13:47 |
Unió de Pagesos reclama a l'administració les inversions necessàries per abastir d'aigua els conreus de les comarques del Camp de Tarragona, en especial al Priorat. El sindicat, a través d'un comunicat, recorda que les necessitats d'abastiment de la pagesia en aquesta campanya són molt superiors a l'aigua disponible al pantà de Siurana per cobrir-les a causa de la sequera.

Per aquest motiu, des del sindicat es considera que els ajuntaments haurien d'alliberar aigua de l'embassament de Siurana i utilitzar aigua del CAT, i també s'haurien de reutilitzar totes les depuradores del Baix Camp.

El sindicat demana a l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que reprengui el projecte de reutilització de les aigües de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Reus per als conreus del Baix Camp i el Tarragonès amb l'objectiu d'alliberar aigua de l'envasament del Siurana, i també demana al Departament que impulsi un reg de suport al Priorat, com es va comprometre a dur a terme.

Unió de Pagesos insisteix en la necessitat, dins de la situació de sequera que viu el país, que per acabar la campanya de reg al Camp de Tarragona, sense desabastir municipis del Priorat, cal que la Comunitat de Regants de Riudecanyes aprofiti al màxim la capacitat de l'embassament de Riudecanyes. El sindicat apel·la a la "generositat" dels ajuntaments del Camp de Tarragona, "demostrada en altres ocasions", perquè es pugui alliberar aigua del Siurana. "És la clau per possibilitar-ho i tenir-ne millor disponibilitat en el futur", conclou el sindicat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: