1 de 10
TRADICIONS

​El 42è cicle del Misteri de la Selva, a la recta final d'assajos

Últims assajos generals abans de les dues posades en escena del 14 i 15 d'agost

La 42a edició del Misteri de la Selva torna amb normalitat | Cedida
per J. M., Reus, Catalunya | 11 d'agost de 2022 a les 17:00 |
El Misteri de la Selva té pràcticament a punt les dues posades en escena del seu 42è cicle de representacions. Amb aquesta tornada a la normalitat, la tradicional peça assumpcionista selvatana vol recuperar la seva essència original, després de la suspensió de l'any 2020 i d'haver-se adaptat a la pandèmia, amb els actors i cantants actuant amb mascareta.

Després de setmanes de preparació de cants i textos, el dijous 11 es durà a terme el primer dels assajos complets del drama assumpcionista, mentre que el divendres 12 es farà l'assaig definitiu abans dels tradicionals passis del dia de la Mare de Déu d'Agost i de la seva vigília (dia 14, a les 22 h; dia 15, a les 20 h). Es recomana realitzar la reserva de localitats amb antelació a través del correu electrònic elmisteri.selva@gmail.com o del WhatsApp 636 541 532.

Recuperar la força de convocatòria: l'objectiu d'enguany


El Patronat de la Representació del Misteri ha dipositat una especial confiança en aquest 42è cicle. Les representacions es van recuperar l'any 1980 i només es van aturar per la Covid-19. L'objectiu d’enguany és recuperar la força de convocatòria d'una peça tan especial com aquesta. La clau per fer-ho serà l'emoció de les melodies i dels textos medievals que centren el Misteri de la Selva i el reforç de la tasca divulgativa que, any rere any, es duu a terme a través de tota mena de cercles relacionats amb l'art, la religió i la cultura.

Escrit en llengua catalana a finals del segle XIV, el Misteri de la Selva és un esdeveniment cultural “de primer ordre a Catalunya i una autèntica joia del teatre medieval”, expliquen des de l’organització. La representació va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular a la millor iniciativa artística l’any 1994. El text, anònim, el va trobar l’historiador local mossèn Joan Pié a finals del segle XIX, en una llibreta de censals dipositada a l’Arxiu Parroquial Selvatà, juntament amb altres textos de la Senyoria de Prades i Mont-ral de mitjans del segle XIV. Posteriorment, la llibreta va passar a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, on es troba actualment.

La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria és el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català. És anterior al misteri de València (fragmentari), del primer terç del segle XV, o al misteri d’Elx. Durant els darrers anys, ha traspassat les fronteres del Baix Camp i s’ha representat íntegrament a Tarragona, Elx, Montserrat, Roma, Jerusalem, Mallorca o la Sagrada Família de Barcelona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: