1 de 10

DeltArt acull l’exposició «Deltaica i Valenta», de Juan Salvadó, cofundador de Moschino

Fins a l'1 d'octubre

L'exposició restarà a l'espai DeltaArt fins a Octubre | Ajuntament de Deltebre
per Aguaita.cat, Deltebre | 14 d'agost de 2022 a les 16:30 |
S’ha inaugurat una nova exposició a l’espai expositiu DeltArt. Es tracta de Deltaica Valenta, que ha estat impulsada per Juan Salvadó Bonet, veí de Deltebre que va ser cofundador de la marca Moschino l’any 1983.

L’exposició "esdevé un homenatge a aquelles dones que, amb el seu treball i coratge van crear, al costat dels homes, i aigua a genolls, el nostre Delta", segons l'organització. Per això, l’autor manlleva una peça tradicional, com el cas del davantal, i el converteix en una obra per "reivindicar i actualitzar aquesta indumentària". També reinterpreta les cabassones i les espardenyes amb la seua visió trencadora i innovadora.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explica que “aquesta exposició que inaugurem és orgull de poble, és orgull de Delta. És un homenatge a les dones valentes, a les dones deltaiques que realitza una persona, Juan Salvadó, que amb el seu bagatge i expertesa ens aporta molt talent i molta projecció a Deltebre”.

Salvadó ha estat una persona àmpliament reconeguda en el món de la moda. Com hem esmentat anteriorment, va ser fundador de la prestigiosa marca Moschino. Paral·lelament també ha iniciat diferents projectes a Barcelona i a Milà, i ha estat director d’Art de marques com Etro, Arpesi, Cassoli, Iceberg o Antonio Miró Jeans. Des de l’any 2015, Juan Salvadó viu novament a Deltebre tot i que seguix impartint coneixements a l’Institut Europeu de Disseny.

Salvadó ha manifestat que “aquesta és una exposició que està dedicada a les dones de la meva família i a les dones del món rural, que solen ser les oblidades de les notícies”. La mostra compta amb un element principal, que és el davant, però també transforma dos complements com les cabassones i les espardenyes.

L’exposició estarà oberta fins al dia 1 d’octubre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: