1 de 10
PORT TARRAGONA

​Port Tarragona tracta 26.000 m³ de residus anuals procedents de vaixells

Es tracta de MARPOL, un conveni per a la prevenció de la contaminació dels vaixells al medi marí

Port Tarragona tracta 26.000 m3 de residus anuals procedents de vaixells | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 10:18 |
Fins a 26.000 m³ de residus anuals procedents de vaixells són tractats pel Port Tarragona dins el conveni internacional MARPOL. Aquest acord, que compta amb sis annexos, està enfocat a la prevenció de la contaminació del medi marí pels vaixells pels residus que generen.

Durant el 2022, s'han recollit 12.714m3 de residus


La recepció de residus de vaixells es duu a terme des del servei portuari de recollida de residus per part d'empreses i han de comptar prèviament amb l'autorització per la recollida i tractament de residus de la Generalitat de Catalunya. El Pla de Recepció i Manipulació de rebutjos generats per vaixells i residus de càrrega del Port de Tarragona té l'objectiu de mantenir l'aigua neta.

Per facilitar que la descàrrega de residus es faci de manera correcta i lliure de vessaments, el Port ofereix una tarifa plana que facilita que el tractament es faci de forma reglada, controlada i àgil. Les empreses amb aquesta llicència van recollir en l'àmbit del Port, durant el 2021, un total de 26.000 m3 de residus. Durant el primer semestre del 2022, s'han recollit fins a 12.714 m3.

L'APT és la responsable de recollir els residus generats pels vaixells i per les càrregues i d'assegurar el desenvolupament i la gestió mediambiental d'aquests residus. La tarifa fixa que es cobra als vaixells que atraquen té la finalitat de reduir els abocaments al mar de les deixalles i es determina en funció de les unitats d'arqueig brut del vaixell i el nombre de persones a bord.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: