SOCIETAT

Convoquen una concentració en suport de Mohamed Said Badaoui

L'exportaveu de la mesquita As-sunnah de Reus denuncia que el volen expulsar de l'estat

Cartell de la concentració | Adedcom/ Twitter
per M.B./ ACN, Reus, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 09:10 |
Diverses entitats han convocat, de cara a la tarda d'aquest dilluns, una concentració al Mercadal en suport de qui va ser portaveu de la mesquita As-sunnah de Reus, Mohamed Said Badaoui. Aquest ha denunciat, el passat diumenge i a través de les xarxes socials, que la Policia Nacional espanyola "em vol expulsar del país".
 
Ha fet una piulada en què pot llegir-se un comunicat de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom), creada per Badaoui i altres. Segons ha exposat al document en qüestió, aquest hauria estat ja notificat de l'inici del procediment d'expulsió. Els fets estarien relacionats amb la legislació estatal vigent sobre "drets i llibertats" dels estrangers "i la seva integració social". Segons l'argument de Badaoui, tot plegat estaria relacionat amb "l'exercici del dret a la llibertat d'expressió".

En declaracions a l'ACN, Badaoui ha explicat que va començar a tramitar la nacionalitat espanyola fa dos anys i que aquest juny li van respondre que li havien denegat perquè "deien que era una persona radicalitzada". Aleshores va iniciar un procediment judicial pel qual va presentar un contenciós a la fiscalia de Madrid, també per "demanar explicacions per unes acusacions injustes".

Segons ha exposat l'activista, el magistrat va donar vint dies a la policia per aportar documentació i proves per tal que ell es pogués defensar. "Enlloc de fer això han aparegut amb una expulsió administrativa i em volen fer fora del país", ha lamentat. Per tot plegat se sent indefens i sorprès: "la gent que em coneix sap que treballo per la igualtat i la multiculturalitat. Volem una ciutat millor i que tothom tingui els seus drets independentment de les seves creences religioses", ha afegit.

Amb tot, la notificació d'expulsió li va arribar aquest divendres i li donava 48 hores naturals per presentar al·legacions, a la mateixa policia mitjançant un correu electrònic. "Està fet amb mala fe perquè no em pugui defensar bé, un divendres d'agost quan tothom està de vacances", ha indicat. Badaoui ha criticat que l'expedient no passi pel jutjat. "Si he comès un delicte, que presentin proves i que jo em pugui defensar. Això no es pot decidir des d'una oficina. Demanem que hi hagi un judici just", ha conclòs.

Reaccions del teixit localIgualment, Badaoui ha apuntat que la policia l'ha assenyalat per usar l'associació "per aconseguir els seus objectius, redirigint tota mena de reivindicació religiosa cap a un camp aliè al pactat entre l’estat i la Comissió Islàmica d’Espanya". Per a Adedcom, aquesta valoració és "subjectiva i sense cap prova" i únicament es basaria en la seva activitat a les xarxes socials i en els seus "contactes a tots els nivells (polítics i civils)". 

Per tot plegat, Adedcom, Reus Refugi, Sindicat de l'Habitatge i Unitat contra el Feixisme Reus impulsen la cita d'aquesta tarda, a les 7, al Mercadal. Un cop Badaoui ha donat a conèixer la seva situació, diverses veus del món polític local s'han pronunciat al respecte. És el cas de la CUP, que a través de Twitter ha "condemnat i denunciat" aquesta "nova mostra de racisme estructural i persecució política dels aparells de l’estat espanyol". Des del PSC, el portaveu Andreu Martín ha fet un parell de piulades per indicar que la seva experiència "de tracte personal i com a portaveu socialista a l'ajuntament de Reus" amb Mohamed Said Badaoui "ha estat sempre molt agradable" i per mostrar "tot el respecte a la feina als cossos de seguretat de l'estat", així com "el desig i la convicció que el procediment s'ha d'aclarir i resoldre amb la continuïtat (de Badaoui) com a veí". 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: