1 de 10
TRANSPORT

Com podeu accedir als abonaments gratuïts de Renfe i Rodalies?

Els usuaris dels serveis de mitja distància i Avant també es veuran beneficiats per la nova mesura del govern central

Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals | Georgina Albreda
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 13:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Renfe ja ha activat la pàgina web per accedir als abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant anunciats per Pedro Sánchez i aprovats pel consell de ministres. L'administració ferroviària obre, a partir d'avui 8 d'agost, un registre a la seva pàgina web per poder sol·licitar els abonaments, per tal de poder viatjar sense "cap cost" pels serveis de trens esmentats anteriorment. 

Els usuaris poden demanar els seus bitllets "multiviatges" a partir d'aquesta data, però no els començaran a rebre fins al 24 d'agost, moment en què també hauran d'abonar el dipòsit corresponent a cada abonament, anunciat també pel consell de ministres. Des del Govern no es va rebre amb bons ulls la mesura. Per facilitar la comunicació amb els clients i tota la informació necessària sobre els abonaments gratuïts, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica, 91 919 15 67.

Com hi pots accedir?


Els viatgers podran trobar tota la informació a renfe.com, on s'explica pas a pas el procediment per obtenir aquest nou títol gratuït, així com les condicions d'utilització. Un cop registrats, els clients podran adquirir els seus abonaments a partir del dia 24, i seran vàlids per viatjar entre l'1 de setembre i el 31 de desembre.

Les aplicacions o apps de Renfe permetran l'adquisició dels abonaments gratuïts per a viatgers freqüents de Rodalies, generant un codi QR que es descarregarà al telèfon mòbil i que posteriorment es podrà utilitzar al control d'accés de les estacions oa les màquines d'autovenda i taquilles per obtenir els bitllets físics que permetran creuar els torns en cas que no es tingui el lector de QR instal·lat.


S'ha de pagar? Quant has d'abonar?

 
Per tal que l'usuari no hagi de pagar el bitllet caldrà fer un abonament de fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros en el cas dels de mitja distància. L'abonament tindrà una durada de quatre mesos i la fiança serà retornada quan finalitzi tot aquest temps. 

Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura. La mesura s'ha pres davant la previsió d'una allau de peticions, i amb l'objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació.

A partir de quan i fins quina data?


En el moment que es rebi, tindrà una durada de quatre mesos. Per tant, en aquesta primera fornada d'abonaments -que s'inicia el dia 8 d'agost i no es rebran fins al 24 d'agost-, caducaran a partir del desembre. El vicepresident Jordi Puigneró va mostrar el seu malestar el passat 20 de juliol, en afirmar que Renfe deixarà d'ingressar entre 150 i 200 milions d'euros a conseqüència de la mesura. "No seria millor que amb aquests diners proposessin millores per al server de Rodalies a Catalunya?", va expressar des del Parlament. 

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: