1 de 10
SOCIETAT

Campanya policial per prevenir fets delictius a l'entorn rural de Mont-roig

A càrrec de la Policia Local i els Mossos, amb especial atenció al robatori de garrofes, olives i fruita seca

Un agent de la policia de Mont-roig del Camp | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'agost de 2022 a les 20:20 |
La Policia Local de Mont-roig del Camp i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una campanya conjunta de prevenció de fets delictius al món rural. Amb aquest objectiu s’intensificaran els controls, de forma conjunta entre els dos cossos policials, com també de forma individualitzada.

La campanya engloba controls específics per evitar el robatori de garrofes, un dels productes que més interès ha despertat per l’increment de preus que ha tingut, així com altres conreus i productes del camp com les olives o la fruita seca. També inclou la vigilància de subministraments o maquinària agrícola de les finques.

La campanya ha donat ja el seu primer fruit, ja que aquesta mateixa setmana la Policia Local ha decomissat 38 sacs de garrofes. Com a novetat, també, cal destacar que la Policia Local ubicarà les finques amb geolocalització, per tal de reduir el temps de resposta i que aquesta sigui més efectiva, en cas de produir-se qualsevol fet delictiu.

En aquest sentit, la Policia Local de Mont-roig del Camp també farà servir el dron en les tasques de vigilància sobre l’entorn rural per millorar l’efectivitat de la seva feina. Per la seva banda els pagesos del municipi també estan estudiant de quina manera es poden coordinar amb la Policia local per donar suport a la campanya.

Consells pràcticsAquesta acció conjunta de la Policia Local de Mont-roig del Camp i el cos dels Mossos d’Esquadra també informa que en cas de localitzar qualsevol persona cometent un fet delictiu, no s’ha d’intervenir; cal trucar a la policia, donar les dades del polígon i la parcel·la, i en la mesura del possible enviar la ubicació. També es demana de recordar totes les dades possibles dels autors/es dels fets delictius per facilitar-ne la descripció.

Al mateix temps, és important presentar denúncia sempre, ja que si no es denuncia, la policia no pot establir un mapa dels fets delictius ni dirigir la seva vigilància per zones. Cal recordar que segons la classe de fets, aquests es podran denunciar sense necessitat de desplaçament a la comissaria.

El telèfon per posar-se en contacte amb el cos dels Mossos d’Esquadra és el 112 i els telèfons de la Policia Local de Mont-roig del Camp és el 977 838 873 i el 647 733 188.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: