1 de 10
MOBILITAT

El servei municipal Via P ja disposa de més de 20.000 vehicles activats

El sistema, que permet accedir als aparcaments de Reus sense agafar tiquet ni passar pel caixer, també ha arribat a més de 17.000 clients registrats

Una imatge de l'aparcament municipal de la plaça de la Llibertat, de Reus | Reus.cat
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 9 d'agost de 2022 a les 08:00 |
Via P es va instal·lar a la ciutat de Reus el passat mes de desembre. Després de quatre mesos, a l’abril es va arribar a les 10.000 matrícules i 8.000 usuaris. Segons fonts de Reus Mobilitat i Serveis, empresa desenvolupadora, a hores d’ara el servei compta amb més de 20.000 vehicles i 17.000 clients, ja que un client pot registrar més d’un vehicle.

En paraules de la regidora d’Urbanisme i Mobilitat i presidenta de Reus Mobilitat i Serveis, Marina Berasategui, “l'increment progressiu d'usuaris del sistema Via P posa de manifest que l'aplicació del concepte Smart City permet oferir una millora del servei per a la ciutadania”.

L'aplicació Aparcar



Via P va néixer a partir de l’aplicació Aparcar, actualment disponible a Reus, Cambrils, Tarragona, Valls i Salou, que compta amb prop de 60.000 usuaris. El sistema és un programari per a dispositius electrònics que permet accedir als 10 aparcaments municipals sense haver d’agafar tiquet ni passar pel caixer per dur a terme el pagament.

Per utilitzar el servei, cal registrar-se a l’aplicació Aparcar i habilitar l’accés als aparcaments. Els nous usuaris cal que descarreguin l'aplicació, es donin d'alta i introdueixin les seves dades, la matrícula del vehicle i la informació bancària.

Els aparcaments municipals inclosos en Via P són els del Baluard, Carrilet, Hospital, La Fira, Llibertat, Oques, Passeig Prim, Pastoreta, Sant Ferran i Tecnoparc.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: