1 de 10
POLÍTICA

2.400 persones van dir la seva al procés participatiu de «Reus horitzó 32»

L'enquesta la responen 1.244 veïns

Joves en un punt d'interacció mòbil del procés participatiu del pla estratègic | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 d'agost de 2022 a les 08:00 |
Unes 2.400 persones van voler dir la seva a les diverses accions dutes a terme en el marc del procés participatiu del Pla estratègic de ciutat Reus horitzó 2032. Segons explica la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, en una entrevista concedida a Reusdigital.cat, l'objectiu establert era el d'assolir uns 1.000 participants. "Volíem arribar al miler de participants, i parlem d'unes 2.400 persones en totes les accions posades en marxa", precisa.


Aquestes accions han consistit en tallers, la presència dels anomenats punts d'interacció mòbil arreu del terme i una enquesta que es va poder respondre, fins al passat 30 de juny, en format paper (als centres cívics, entre altres) i en línia. "Quant a les enquestes, s'ha registrat la participació de 1.244 persones. La xifra de 2.400, doncs, és perquè inclou les participacions als tallers, o dels quaderns de família. A les enquestes, el que volíem era que a partir de sis eixos temàtics els ciutadans ens ajudessin a prioritzar el que anomenem projectes motor, que prèviament s'havien definit al fòrum ciutadà", subratlla la vicealcaldessa.

El procés, entre maig i junyEl procés participatiu de Reus horitzó 32 es va posar en marxa el passat mes de maig. L'objectiu, segons es va assenyalar llavors per part del govern municipal, era "recollir el màxim de mirades possibles" per donar resposta a la pregunta Quina ciutat vols? i contribuir a la "definició" de com ha de ser la nostra ciutat a 10 anys vista. 

El procés es va articular a partir de sis àmbits sobre els quals han pogut opinar els reusencs, tals com les cures, els hàbits saludables, la cultura, l'anomenat eix La ciutat en 15 minuts (centrat en l'accessibilitat ràpida a espais i serveis), la xarxa ciutadana i l'atracció de l'emprenedoria. Un altre element destacat del procés ha estat la inclusió d'allò que Llauradó va batejar com "projectes motor", un seguit d'iniciatives "vertebradores" que volen "accelerar" accions concretes en diferents àrees. 

Finalment, el procés participatiu va comptar també el disseny i la distribució, entre canalla de sisè de primària d'una vintena de centres educatius de Reus, de l'anomenat Quadern de família. Se'n van repartir uns 900, per seduir els nens a dir-hi la seva així com les seves famílies. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: