1 de 10
EQUIPAMENTS

«Ruïna imminent»: els ocupes marxen de l'edifici del Teatre Metropol, que es tapiarà i apuntalarà

L'accés a l'equipament a partir d'ara es farà a través del carrer Armanyà

Imatge d'arxiu del Teatre Metropol | Adrià Costa
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 3 d'agost de 2022 a les 17:55 |
Els ocupes que des de fa un mes i mig hi havia en un parell de zones dels pisos de sobre el Teatre Metropol de Tarragona han comunicat que marxen de l'edifici. D'aquesta manera, finalment han accedit a l'oferta de l'Institut Municipal de Serveis Socials per tal de passar 5 dies en una pensió i a més a més tenir un seguiment dels serveis que poden utilitzar per tal de reinserir-se laboralment.

La regidora Inés Solé ha explicat que el número 46 de la Rambla Nova no era un lloc "òptim ni idoni" perquè una parella per la seva banda i una dona per l'altra hi visquessin, tenint en compte l'estat ruïnós d'algunes zones de l'immoble. Abans que res, però, l'IMSS va encarregar un informe actualitzat per conèixer la "magnitud de la tragèdia" en relació a l'estat de l'edifici.

Solé ha reiterat que la principal preocupació es trobava en la "integritat física" de les persones ocupants i ha afegit que no han detectat cap desperfecte arrel de l'ocupació. El que sí que han decidit, arrel d'aquest episodi, és el de fer una "actuació d'urgència" que haurà d'incloure l'apuntalament de l'estructura i que com a fet destacat provocarà tancar l'accés principal del teatre i obligar els assistents als espectacles a accedir-hi pel carrer Armanyà.L'informe d'emergència sobre les patologies estructurals d'aquest edifici d'habitatges elaborat pels serveis tècnics d'arquitectura de l'ajuntament declarava l'edifici en estat de ruïna imminent, i es demanava adoptar diferents accions amb caràcter d'emergència. Aquestes accions s'iniciaven amb el desallotjament de tots els ocupants per tal de seguidament dur a terme el tapiat de l'accés a l'escala dels habitatges des de la via pública i l'apuntalament de la totalitat de la finca, des de la planta soterrani fins la quarta. Aquest apuntalament comportarà que l'accés al Teatre Metropol només es farà pel carrer Armanyà. 

A partir d'aquí, segons un comunicat municipal, s'hauran de dur a terme altres accions amb caràcter urgent, com l'estudi i l'anàlisi integral de tota l'estructura de l'immoble, que posteriorment permetran encarregar un projecte executiu de l'enderroc de l'estructura existent i reforç estructural de les façanes i mitgeres amb els immobles veïns. Es dona la circumstància que el Teatre Metropol va ser declarat recentment Bé Cultural d'Interès Nacional.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: