1 de 10
PLATGES

Els aparcaments de la platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant, tancaran a les nits

Es tracta d'una mesura "de protecció de l’entorn natural i per evitar les conductes incíviques"

L'aparcament de la platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant. | Ajuntament de Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant.
per Redacció, Tarragona | 3 d'agost de 2022 a les 17:40 |
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a partir d'aquest dijous 4 d’agost prohibirà l’estacionament a la zona d’aparcaments de l’illot de la platja del Torn durant les nits. Concretament, es restringirà l’accés entre mitjanit i les 8 del matí. La regidora de Turisme, María José Gómez, ha explicat que “és una mesura necessària per garantir la protecció d’una de les zones amb major valor natural, que es veia amenaçada lamentablement per les actituds incíviques d’algunes persones que feien nit en aquest espai”.

Aquesta mesura se suma a la posada en marxa l’any passat de regulació de l’accés a l’aparcament amb control d’aforament. L’Espai d’Interès Natural la Rojala-Platja del Torn té un gran valor paisatgístic, incorpora molts indrets d'interès associats a la geomorfologia litoral, com cales, penya-segats, platges i roques aïllades, a més de ser hàbitat de nombroses espècies animals i vegetals amenaçades. Per aquest motiu està integrada dins la Xarxa Natura 2000. En els darrers anys aquest espai està sofrint una sobre freqüentació, fet que provoca un increment de diferents riscos que comprometen l'espai natural, com per exemple el risc d'incendi o la destrucció d'hàbitats.

A més d’això, s’han detectat diverses "actituds incíviques" que estan accelerant la degradació de l’espai. S’ha incrementat l’abocament de deixalles i aigües residuals, a més que s’instal·la mobiliari d’acampada que malmet les plantes i l’arbrat. L'objectiu d'aquesta mesura és la protecció de l'espai, una zona fràgil on hi ha flora i fauna protegida i d'elevat valor ecològic.

L’Ajuntament ha instal·lat senyalització vertical prohibint l’estacionament a la zona d’aparcaments, i reforçarà la vigilància policial per garantir que es compleix la normativa municipal. Les persones que no respectin la senyalització podran ser denunciades per incompliment de les ordenances del municipi.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: