MÚSICA

Lildami omple de música urbana el Castellvell MusicFest

El raper terrassenc és una de les propostes de la tercera edició de l'esdeveniment, que s'allarga fins al 7 d'agost

per Josep Cartanyà, Castellvell del Camp | 3 d'agost de 2022 a les 16:30 |
Lildami va actuar aquest dimarts a la Pista Poliesportiva, en el marc del Castellvell MusicFest 2022 | Àngels Bladé
"Castellvell !", cridava aquest dimarts Damià Rodríguez, Lildami, quan sortia a l'escenari de la Pista per presentar-se davant del públic del Castellvell MusicFest. El raper terrassenc anava acompanyat del seu inseparable productor, el Sr. Chen. El duet va omplir un escenari ambientat amb un rombe i dos quadrats il·luminats amb la seva proposta de música urbana per a tothom, tot i l'absència d'una altra membre habitual del grup, la vocalista Mariona Batalla àlies Emotional Goku, que no va poder acompanyar-los.

El raper egarenc va connectar de seguida amb el públic del MusicFest, vingut de Castellvell del Camp i d'altres poblacions del Camp de Tarragona i de Catalunya. En un moment del concert, el mateix Lildami es va sorprendre en veure un públic tant heterogeni i d'edats diverses: "Que alci la mà qui no hagi vist mai abans un concert de Lildami!" A La Pista hi havia de tot, i això va agradar a Lildami.

Amb cançons com 2080 (2021), Multiplà, de l'últim disc enregistrat fins ara Viatge en espiral (2021) o Tu també moriràs, de l'anterior treball Flors mentre visqui (2019), Lildami va transmetre des del primer moment una càrrega de força, vibració i sonoritats que anaven i fugien del trap i d'altres gèneres fins aconseguir l'objectiu final, crear una bombolla musical de la que ningú es pogués escapar. A dalt de l'escenari, la simbiosi entre Lildami i la seva mà dreta, el Sr. Chen, es feia més que evident en cançons com Pussy song.

El públic de Castellvell va respondre de la millor manera que pot desitjar un artista: cridant, cantant, ballant, saltant o aplaudint. Lildami, de quan en quan, desafiava els seus fans: "Esteu vius?" (la resposta ja us la podeu imaginar...). El raper de Terrassa també els va desafiar: "Tenim una màquina per mesurar el soroll. Quan vam tocar a Reus, la màquina es va trencar. A Cambrils també es va trencar. L'altre dia a Girona també... Vosaltres podreu trencar-la?" I el públic del Castellvell Music Fest va respondre trencant la màquina imaginària del soroll amb crits i cants.

Lildami va avançar en directe alguna de les canços que formen part del nou disc Can Damià, com Mediterrani o el ja popular Supermercat, el curiós relat d'una història d'amor sorgida entre els passadissos d'un supermercat Esclat. Una cançó que va ser corejada per tothom sense excepcions i que el músic egarenc tornaria a oferir als seus seguidors en el bis que va posar el punt i final al concert.

La sorpresa de la nit va arribar quan Lildami va rescatar el Maleducao de l'àlbum Universitat Dami (2017) i va demanar si hi havia alguna persona del públic que se sapigués la lletra per pujar a l'escenari a cantar-la. La voluntària va ser la Laia, que va demostrar no només que coneixia la lletra, sinó que tenia talent per cantar-la fent duet amb Lildami.
 
Arxivat a:
Estiu, Lildami, MusicFest, música
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: