1 de 10
consum

L'escassetat de gel fa que alguns supermercats comencen a limitar-ne la venda

Junt amb l'hostaleria, estan tenint moltes dificultats este estiu per comprar-ne tot que necessiten

La falta d'estoc de gel s'ha fet evident en supermercats i hostaleria este estiu | Europa Press
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre , Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els supermercats i l'hostaleria estan tenint moltes dificultats este estiu en proveir-se de gel per vendre als seus clients o en el cas de l'hostaleria per servir les begudes amb el gel corresponent, a una temperatura òptima. Els motius, segons els productors de gel, i tal com ens explica Jenny Cortijo de l'empresa Espai Sota Zero, de Tortosa són diversos: sortien d'una pandèmia amb les limitacions en la restauració i no podien augmentar l'estoc els mesos d'hivern com és habitual davant la incertesa dels tancaments.

Les demandes de gel van caure i este any, de recuperació de l'activitat, no han pogut preveure que les vendes tornarien a disparar-se amb el ple rendiment de bars i restaurants i els ha mancat l'estoc que fabriquen durant els mesos de menys sortida del producte, a l'hivern.

L'altre motiu, l'alt preu de la llum, les empreses de subministrament de gel no volen acumular estoc per l'alt preu de la llum, no s'ho poden permetre. Un dels efectes col·laterals del preu de l'energia que ja afecta l'economia, no només a la familiar sinó a la del petit o mitjà empresari que no pot fer front als alts rebuts i sobreviure.L'onada de calor i el retorn a certa normalitat del turisme ocasiona que per poder vendre el gel a un preu baix, les empreses abarateixis costos en electricitat. D'altra banda, la inflació en dispararia el preu de manera desorbitada. Espanya, és un dels principals productors de gel, portar-lo d'altres països, encara encariria més el preu final del producte.

Alguns supermercats com Consum o Mercadona, conscients de l'escassetat i de la Batalla entre petites empreses de restauració i ciutadans per aconseguir gel este estiu, han anunciat que limitaran la venda de les bosses de gel per no quedar-se sense.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: