1 de 10
AIGUA

La CUP demana a l'Ajuntament de Reus que renunciï a l'aigua de Siurana

"Fa anys que insistim en trobar alternatives a l’actual model de distribució, obsolet i injust", segons el regidor Edgar Fernández

Imatge de l'estat del pantà de Siurana | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 10:12 |
"Aquesta setmana s’ha dut a terme el tercer transvasament del pantà de Siurana al de Riudecanyes, deixant aquest primer al 10% de la seva capacitat. Aquesta situació, que any rere any es veu agreujada, ha fet que diferents pobles de la comarca prioratina tinguin problemes d'abastament d’aigua". Des de la CUP de Reus s'ha criticat, aquest dimecres i en un comunicat, "el paper i la passivitat" tant de l’ajuntament com de l’Agència catalana de l'aigua (ACA) "davant aquesta greu situació".

El regidor Edgar Fernández ha dit que “Reus té recursos humans, tècnics i econòmics suficients per renunciar a l’aigua provinent del Siurana i evitar així talls de subministrament, és totalment inadmisible i vergonyant”. 

Des de les CUP s'ha volgut recordar que "fa anys que insistim en trobar alternatives a l’actual model de distribució d’aigua, obsolet, injust i un atemptat mediambiental”. Fernández ha apuntat que “no es poden regar camps de golf i omplir piscines privades a la vegada que al Priorat no els surt aigua de l’aixeta o el riu és un cementiri de fauna”.

També ha subratllat que "en els darrers anys", les CUP del Baix Camp i del Priorat han fet propostes "per revertir la situació", i aquestes han estat “rebutjades o boicotejades, com el cas de la Taula del Siurana-Riudecanyes". 

Fruit de la situació actual, el grup municipal de la CUP de Reus ha insistit aquest dimecres "en les propostes treballades els darrers anys", ja que “tota la comarca del Priorat suposa menys d’un 10% de la població reusenca, un fet suficient per entendre que el model no està ben plantejat".

“Reus hauria d’exercir de capital territorial i oferir recursos i alternatives, no alimentar una guerra de campanars davant la passivitat del govern de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: