1 de 10
HABITATGE

Primera jornada d'Habitatge Rural a la Febró

L'organitza el Consell Comarcal del Baix Camp

Una imatge de la jornada | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 16:28 |
El passat dissabte 30 de juliol va tenir lloc la 1a jornada d'Habitatge Rural a la Febró, organitzada per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp. La jornada es va dur a terme a la sala municipal i va comptar amb més d'una cinquantena d'assistents.

L'eix principal de les ponències va ser l'habitatge rural i les opcions alternatives a l’habitatge convencional que hi ha en l'actualitat. Tot plegat, "per tal de lluitar contra el despoblament dels pobles petits", segons l'organització.

Polítiques transversals i directes d’habitatgeEn aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló, va ser l'encarregada de presentar l'acte i va voler subratllar la "importància "que les administracions públiques "s'impliquin en la causa i apliquin polítiques transversals per donar suport als pobles que es troben en aquesta situació".

Rosa M. Garcia, de la Càtedra d'Habitatge de la URV; Núria Domingo, de La Masovera; i Estel Jou d'UNDOS Arquitectura, van ser les encarregades de dur a terme les tres xerrades de la programació. Garcia, de la Càtedra d’Habitatge, es va centrar en el punt de vista legislatiu de les alternatives a l’habitatge convencional, mentre que Domingo i Jou van explicar els seus projectes de masoveria urbana i habitatge cooperatiu i la seva experiència personal al respecte.

Falta d’oferta d’habitatge, i no de demandaEn els tres casos van coincidir que en la majoria de micropobles la manca d’habitatge "és principalment per falta d’oferta, i no de demanda".

A les conclusions es va assenyalar que hi ha pobles petits que tenen més demanda d'habitatge que oferta, i que "aquesta és la principal problemàtica". En la majoria d'ocasions la falta d'oferta en aquests pobles s'explica "per l'estat en què es troben els habitatges", ja que requereixen d'una inversió econòmica important "per tal de rehabilitar-los".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: