1 de 10
AIGUA

La sequera extrema al pantà de Siurana, des de l'aire

Els municipis del Priorat reclamen que es deixi d'extreure l'aigua fins que el subministrament no estigui garantit als pobles de la comarca

Imatge de l'estat del pantà de Siurana | Cedida
per Redacció, Tarragona | 1 d'agost de 2022 a les 13:58 |
El pantà de Siurana mostra des de fa diverses setmanes una imatge poc habitual, encara que tot just sigui ple estiu. I és que l'estat de les reserves d'aigua en aquest indret del Priorat és radicalment diferent al que hi havia fa tot just un any. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el volum d'aigua d'aquest dilluns 1 d'agost és de 1,35 hectòmetres cúbics, un 11,04% de la seva capacitat. Al mateix 1 d'agost, però de 2021, les reserves es trobaven en 6,37 hm3, és a dir, el 52,12% de la seva capacitat.

Els alcaldes del Priorat, especialment aquells que reben el subministrament del Topograpo, ja s'han queixat a l'ACA per tot i aquesta situació tan extrema permetre la distribució de l'aigua més enllà de la comarca. Una reivindicació compartida, també, per la plataforma Riu Siurana Viu.

En aquest context, el fotògraf Carles Rabadà ha captat diverses imatges des de l'aire de com està actualment l'embassament de Cornudella de Montsant, amb els efectes de la sequera i els successius transvasaments.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: