1 de 10
formació

Dow i la URV col·laboren en diversos projectes educatius

Són "Un món de ciència", "Inspira STEAM" i "Repte Experimenta"

Canalla en una de les accions formatives | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el seu afany per contribuir a la formació dels futurs professionals de la química, Dow tanca el curs escolar havent impulsat tres projectes educatius clau a l'àrea de Tarragona: Un món de ciència, Inspira STEAM i Repte Experimenta, tots tres en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El programa Un món de ciència, URV-Dow ofereix tallers d'activitats experimentals d'1 a 2 hores de durada impartits per part del personal de la URV als centres educatius. Els objectius principals són facilitar la realització d'una activitat experimental senzilla, segura, atractiva, pràctica, participativa i socialment rellevant, que il·lustri que la ciència és un mètode que permet donar resposta als interrogants i necessitats de les persones, generar riquesa, desenvolupament i qualitat de vida, així com estimular l'interès per les ciències en general i pel desenvolupament de carreres científiques en particular.

Està destinat als centres de primària (de 4t a 6è curs) i ESO de La Pobla de Mafumet, El Morell, la Canonja, Perafort i barris de ponent de Tarragona. Durant el curs escolar 2021/ 2022 s'han impartit un total de 10 tallers a les escoles Ventura Gassol (El Morell), Aura (La Canonja), Joan XXIII i Bonavista (Tarragona Ponent) i als instituts del Morell (El Morell) i Collblanc (La Canonja), en els quals hi han participat 190 alumnes i 10 professors.

Els tallers impartits han estat Vols veure l'ADN?, Fàbrica de polímers, Producció de coure: del material al metall, Gestió de residus, El canvi d'escala industrial: l'electròlisi i els recobriments i Dissenyem un medicament.

El projecte Inspira STEAM és una iniciativa per al foment de la vocació cientificotecnològica entre els joves, les noies especialment, basat en accions de sensibilització i orientació amb escolars de 5è i 6è curs d'educació primària, que imparteixen dones i homes professionals del món de la recerca, la ciència i la tecnologia.

A la demarcació de Tarragona el coordina la URV i Dow hi participa. Durant el curs escolar 2021/ 2022 un total de 23 mentors de Dow han col·laborat impartint les sis jornades d'activitats que contempla el projecte a les escoles Cèsar August (Tarragona ciutat), Cor de Maria (Valls), Vora Mar i Elisabeth (Salou) , Guillem Fortuny (Cambrils), Sant Sebastià (Els Pallaresos), Pare Manyanet i Internacional del Camp (Reus).

El passat 28 de juny es va fer la jornada de cloenda del curs a la Sala de Graus del Campus Sescelades de la URV. Es va dur a terme una dinamització de grup per detectar punts febles i forts del programa i l'equip de mentors de Dow va presentar, a través de Cristina García, les seves experiències a les escoles a les quals estan assignats. Des de Dow s'ha volgut destacar el treball de Laura Evangeli en la coordinació de les activitats Inspira STEAM-Dow.

Per acabar, Dow també ha col·laborat en el Repte Experimenta, que consisteix en quatre sessions de 2 hores de durada cadascuna, durant 1 mes, fent servir l'experimentació i el mètode científic per apropar la ciència als alumnes. Ajudats per padrins científics vinculats al món acadèmic i empresarial, cada equip de màxim quatre alumnes va dissenyar i va posar a punt un experiment escollit per ells mateixos, ajustant-se així als seus interessos. Dow hi va participar en col·laboració amb la URV i diverses empreses del sector; impactant 649 alumnes de sis centres diferents. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: