VIURE LA CIUTAT

El resum informatiu del més destacat a Reus en els primers dies d'agost

Us recordem quines han estat les notícies més llegides de la setmana

Detall de l'escultura del «Gaudí nen», el passat dijous, un cop ha finalitzat la restauració | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 d'agost de 2022 a les 20:25 |
Deixem enrere la primera setmana del mes d'agost, i ho fem, com és habitual, amb el resum del més destacat en clau informativa local. 

Dilluns: volen licitar per tercer cop la compra de les bicisReusdigital.cat us va avançar, el dilluns, que les previsions del consistori passen per licitar per tercer cop els lots del projecte per implantar la bicicleta compartida a la ciutat que han quedat deserts fins ara. Es tracta de l'obra civil dels ancoratges i de la compra de les bicicletes com a tal. En aquest últim cas, es contempla que la nova licitació pugui fer-se aquest mateix estiu.


També us vam explicar que Reus destinarà 19 milions d’euros en accions de Benestar Social fins al 2025, que es va registrar una baralla al local d'oci nocturn La Chismosa que es va acabar amb tres ferits lleus i que el Reus FC Reddis atribueix a "raons burocràtiques" el fet que la federació encara anomeni l'equip CF Reddis al calendari de Primera catalana de la temporada 2022/ 2023. 

Dimarts: s'escalfa la cursa electoralDimarts, Marc Busquets va analitzar quina és la situació actual d'algunes de les formacions que es presentaran a les eleccions municipals de 2023. Per ara, Cs ha estat l'última que ha presentat la seva alcaldable de cara als comicis de l'any que ve: Débora García. 


Altres qüestions van ser notícia. L’Arxiu Municipal de Reus, posem per cas, vol fa valer el fons documental de Josep Maria Gort Sardà; i Reus Transport, al seu torn, rebaixarà un 30% el preu dels abonaments.

Dimecres: proposta de la CUP Reus sobre l'aigua del SiuranaDimecres, la CUP va demanar a l'ajuntament que renunciï a l'aigua del Siurana, per tal de poder "trobar alternatives a l’actual model de distribució, obsolet i injust", segons el regidor Edgar Fernández.


També us vam lliurar una nova anàlisi política a càrrec de Marc Busquets, en aquest cas sobre l'ús que els polítics reusencs fan d'algunes xarxes socials; i en clau esportiva, us vam anunciar que el Reus FC Reddis posa a la venda els abonaments per a la temporada que ve. 

Dijous: els millors locals d'oci nocturnDijous vam fer una recerca a Google per esclarir quins són els locals d'oci nocturn de Reus més ben valorats pels seus usuaris. 


Quant al patrimoni, us vam explicar que s'han acabat els treballs de restauració de l'estàtua del Gaudí nen, tot just quan compleix 20 anys. 

Divendres: Cal Garola fa 70 anysEn el marc de la sèrie d'articles Comerços amb història, d'Estel Romeu, divendres us vam parlar de Cal Garola, que enguany fa 70 anys. 


En clau de mobilitat i urbanisme, us vam parlar de l'obertura al trànsit del pont d'accés al barri Gaudí; i en economia, va ser notícia la inauguració de la primera botiga de la popular cadena Freshly Cosmetics a la ciutat. A la tarda es va conèixer la mort de qui va ser al capdavant de la Creu Roja a Reus, Josep Miquel Segura Recasens

Dissabte: parlem amb la Banda Simfònica de Reus a "Teixit reusenc"Joel Medina dona veu a entitats diverses de la ciutat a la secció estiuenca Teixit reusenc. Dissabte s'ha entrevistat amb la Banda Simfònica de Reus, d'enhorabona pel seu subcampionat en una competició d'abast mundial. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: