1 de 10
POLICIAL

Desmantellen a Reus i a Tarragona una xarxa d'explotació sexual de dones immigrants

Les víctimes eren captades en origen des de Colòmbia amb falses promeses de treball

La Policia Nacional espanyola ha dirigit l'operació. | Cedida
per Redacció, Tarragona | 1 d'agost de 2022 a les 10:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents de la Policia Nacional espanyola han desmantellat a les ciutats de Tarragona i Reus dos pisos, on dones de nacionalitat colombiana eren explotades sexualment. Un dels prostíbuls estava regentat per dos ciutadans, un de colombià i un altre d'espanyol, a més de l'encarregada (coneguda com a mami) de nacionalitat colombiana.

La investigació es va iniciar el passat dia 12 de juliol arran d'una trucada al Servei d'Atenció de Víctimes de Tracta on s'indicava que dues ciutadanes colombianes havien estat explotades sexualment a la demarcació de Tarragona.

Després d'un seguiment, les víctimes van decidir interposar denúncia a la parella i van sol·licitar acollir-se a la condició de testimoni protegit. En les declaracions van explicar que van ser captades a Colòmbia per una persona de la mateixa nacionalitat, sota la promesa de condicions laborals diferents de les viscudes a l'estat espanyol.

El viatge va ser finançat amb un prestador de Colòmbia i van volar fins a Barcelona, ​​instruïdes per la captadora. Un cop aquí la captadora els va indicar que s'havien de prostituir perquè no podia mantenir-les i davant la situació de vulnerabilitat que tenien es van veure en l'obligació d'acceptar-ho, i van ser sotmeses a fer pràctiques sexuals sense protecció i sense condicions d'higiene.

També les van obligar a consumir cocaïna i a lliurar el 50% dels ingressos obtingut als explotadors, de la mateixa manera se'ls va indicar que havien d'estar disponibles les 24 hores, cada dia de la setmana, i que només podrien sortir dues hores per comprar. En una ocasió la captadora va agredir una de les víctimes i va amenaçar-les totes amb fer-les fora d'on residien en cas de negar-se a complir aquestes instruccions.

A banda, una persona de nacionalitat colombiana era l'encarregada de la captació a Colòmbia de les dones i alhora era el responsable dels prostíbuls investigats. Exercia també funcions de control directe de les dones i controlava les cites amb els clients i els ingressos. Una altra persona també de nacionalitat colombiana feia funcions de control i substitució de l'anterior en la gestió de les cites amb els clients i finalment l'últim, de nacionalitat espanyola, seria el responsable de l'organització, que hauria gestionat la consecució dels pisos i en seria el titular dels comptes bancaris on les víctimes havien ingressat prèviament els diners, en algunes ocasions, en ocasió dels seus serveis.

A la fase d'explotació de la investigació i un cop posats en coneixement tots els indicis de la investigació, el Jutjat va autoritzar les diligències d'entrada i registre a dos domicilis de Tarragona i Reus, on van detenir els responsables i van intervenir 6 telèfons mòbils, 1 ordinador, un passaport d'una de les víctimes, diversa documentació i diners en metàl·lic per un import de 2.130 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: