AIGUA

​L’Ajuntament de Reus recomana a la ciutadania a fer un consum d’aigua responsable

La situació de manca de pluges força a aplicar restriccions en alguns municipis

per E.R., Reus, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 09:48 |
La situació de sequera ha causat restriccions en el consum d'aigua en alguns municipis | Cedida
Davant l’episodi de sequera, l’ajuntament de Reus recomana a la ciutadania fer un consum responsable en l’ús de l’aigua. Tot i que la ciutat compta amb un pla de sequera per garantir l’abastament d’aigua, cal la implicació de la ciutadania per la possibilitat que la situació de manca de pluja pugui allargar-se.

Reus depèn en un 90% del subministrament d'aigua del CAT


Actualment, ja hi ha municipis que comencen a establir restriccions en el consum d’aigua. Reus, ara mateix, depèn en un 90% del subministrament d’aigua de la reserva de l’Ebre del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), quan en situacions normals en depèn en un 60%. 

Es recorda a la ciutadania els hàbits domèstics de consum d’aigua com dutxar-se en lloc de banyar-se, que redueix la despesa de 200 litres a 50 o tancar l’aixeta quan es renten les mans i les dents. També reparar les aixetes que degoten, que poden perdre fins a 30 litres al dia, o limitar el cabal de l’aigua a les aixetes, que redueixen el consum en un 50%. A Reus, el consum mitjà d’aigua per habitant i dia és d’uns 100 litres, consum recomanat per l’Organització Mundial de la Salut. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: