Societat

«Els Pallaresos 1900» fitxa Anna de la Cruz, una de les modistes de recreació històrica més punteres de Catalunya

Per supervisar els vestuaris de les II Jornades Modernistes

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 31 de juliol de 2022 a les 17:45 |
Anna de la Cruz | Francesc Sech
A poc a poc es comencen a conèixer els primers detalls del que seran les II Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900. L'organització ha fitxat una de les poques dissenyadores de roba de recreació Modernista que hi ha a Catalunya, especialista en com es vestien els homes i les dones en aquells anys.

Es tracta d'Anna de la Cruz, una modista que cus "des que era petita" i treballa professionalment fent peces de roba i arranjant-les, recreant èpoques com el Modernisme, el segle XIX, a més d'altres moments del segle XX.

De la Cruz impartirà dos tallers als Pallaresos abans de la celebració de les Jornades Modernistes -que seran el primer cap de setmana de novembre- adreçat a totes aquelles persones que vulguin participar en les Jornades vestits d’època.

Anna ens comenta: "En el primer taller ens centrarem a explicar com ens podem vestir d’època d’una manera fàcil i econòmica, en funció de la classe social que vulguem representar i en funció del nostre pressupost. Penseu que es pot comprar roba actual i retocar-la de la manera que jo ensenyo simulant la d'època. No cal comprar roba antiga. No cal gastar-se grans quantitats per caracteritzar-se correctament".

"Tant si eren de classe alta, mitja o baixa totes i cadascuna portava unes robes o unes altres que els identificaven. Treballs més durs, robes més tosques i resistents. Treballs més fins, robes més fines i delicades. En funció de la classe social els pentinats variaven i els complements com a joies, barrets,..., també', afegeix.

El segon taller serà el de barrets, pameles, bombins, canotiers, panamàs... Aprendrem que des de la compra d’un barret normal podem modificar-lo fins a convertir-lo en un excel·lent barret d’època.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: