1 de 10
LABORAL

​Els sindicats desconvoquen la vaga a Repsol després d'un preacord pel poder adquisitiu dels salaris

Jordi Margalef, secretari de Comunicació de l'STR: "Després de dos anys negociant, les mobilitzacions han fet que l'empresa fes una oferta totalment diferent"

Una imatge de la vaga a Repsol | ACN
per Redacció, Tarragona | 29 de juliol de 2022 a les 14:06 |
El Sindicat de Treballadors, CCOO i UGT han acceptat l'última oferta de l'empresa Repsol perquè els salaris dels treballadors de la companyia recuperin el poder adquisitiu perdut des de l'any 2020. El preacord signat avui suposa la desconvocatòria del segon torn de vaga general convocada per als propers 13, 14 i 15 d'agost, després d'una primera convocatòria que va tenir lloc entre el 15 i el 17 de juliol.

El secretari de Comunicació de l'STR, Jordi Margalef, atribueix precisament a aquestes mobilitzacions "que Repsol ens hagi fet una oferta a l'alça, molt superior a les que havia anat plantejant durant dos anys de negociacions i que ens havien portat a adoptar mesures de pressió com aquesta vaga, liderada pel Sindicat de Treballadors". Margalef ha posat en valor "l'esforç que han fet els treballadors perquè l'empresa hagi entès que havia de fer-nos un plantejament just que minimitza la pèrdua del nostre poder adquisitiu, en un context en el que la inflació, d'una banda, i els continus beneficis presentats per la companyia, feien molt evident que els nostres salaris estaven desfasats".

El preacord signat avui preveu l'actualització dels salaris en relació a l'IPC fins a 2024, amb una part vinculada als resultats de l'empresa. El Sindicat de Treballadors agraeix tot la implicació de les treballadors en les mobilitzacions que han fet possible aquest acord. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: