1 de 10
INDÚSTRIA

​L'Observatori de la Qualitat de l'Aire afirma que les mitjanes d'emissions a Tarragona segueixen per sota dels límits

S'avalua la presència de 62 compostos diferents en 15 poblacions mitjançant 22 punts de mesurament

El polígon químic, en una imatge d'arxiu | Cedida
per Redacció, Tarragona | 29 de juliol de 2022 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona ha afirmat aquest divendres que tots els valors dels Compostos Orgànics Volàtils (COV) analitzats durant els primers sis mesos d'enguany segueixen "per sota dels límits legals i recomanats, amb uns resultats similars a d'altres anys".

L'estudi analitza la presència de 62 compostos diferents a 15 poblacions a través de 22 punts on s'han instal·lat mesuradors. Tal com han apuntat en un comunicat, els nivells de tots els COV "sense distingir tipologies ni orígens" a Tarragona se situen per sota dels valors detectats a Barcelona, si bé "les mitjanes es computen anualment i sis mesos no són prou significatius".

En el cas del benzè, els valors mitjans dels primers sis mesos es troben "molt per sota" del límit d'immissió de 5 µg/m3 (micrograms per metre cúbic). En el cas de l'1,3 butadiè, al Morell s'arriba als límits recomanats de 2 µg/m3. L'estudi l'impulsa Repsol i està gestionat sota la direcció de la Fundació Privada Institut Cerdà, amb la participació de l'AEQT i altres organismes, entitats i administracions del Camp de Tarragona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: