MÚSICA

«Amb «NEAR FUTURE» m'he pogut endinsar en el meu estat més nostàlgic i reparador»

El cantant reusenc Pere Rodge ha publicat el seu primer EP format per cinc senzills

L'artista reusenc Pere Rodge ha publicat el seu primer EP NEAR FUTURE | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 08:00 |
NEAR FUTURE, futur pròxim. Aquest és el títol del primer EP publicat pel cantant reusenc Pere Rodge aquest 29 de juliol. Un àlbum creat a foc lent, amb cura i detall durant cinc anys format per cinc senzills que canten al desamor, a la recerca d'un mateix i a saber estar al lloc on es vol estar.

Pere Rodge és un reusenc que, amb vuit anys, va descobrir que la seva passió era el piano. Passant d'un teclat de joguina al conservatori, va estudiar quatre anys més de piano i després producció musical a Barcelona. Des de llavors fins ara, ha compost diverses cançons, el 2021 va publicar tres demos de l'EP i aquest 2022 ha llençat el primer single oficial, Somedays, i la col·laboració Sin Mentir.

- "NEAR FUTURE". Per què aquest títol?

- Sempre he pensat que escric cançons per a un mateix moment i per a un futur pròxim. En aquesta ocasió, a més, totes les cançons em recorden cada dia perquè soc feliç.

- Què hi trobarem al teu EP? Quins temes et mouen?

- A NEAR FUTURE explico el procés que he hagut de fer per arribar a ser qui sóc avui en dia. Cada cançó, de la primera a l'última, és un capítol de la història que explico. Des del viatge que emprenc per buscar la meva felicitat partint d'un desamor, passant per una reflexió amb mi mateix, fins a trobar el lloc on em sento a gust expressant-me com sempre havia volgut. Tot això comprèn NEAR FUTURE, on m'he pogut endinsar en el meu estat més nostàlgic i reparador en ple procés de superació.

- "NEAR FUTURE" ha estat un treball a foc lent. Quant de temps fa que l'has estat preparant?

- En total compto uns cinc anys: des que vaig escriure la primera cançó fins ara. A poc a poc, vaig anar creant les peces d'un puzle que, fins fa un any, quan ja les tenia totes, no vaig veure que encaixaven i creaven la història per la qual havia passat i que volia explicar.
 

- Què t'ha inspirat a l'hora d'escriure les cançons?

- Cada cançó l'he escrita en moments molt diferents i allunyats. Per exemple, Just waiting for it, la cançó que obre l'EP, la vaig escriure l'any 2017 en cinc minuts. D'altra banda, I lied to you and me again, la vaig escriure entre el 2018 i el 2020 als trajectes d'anar a la feina. Cada dia anava escrivint la lletra al metro de Londres abans d'anar a treballar.

-El "tracklist" de "NEAR FUTURE" està format per cinc cançons, quatre de les quals havies publicat com a senzills amb producció pròpia. Les cançons han anat madurant durant aquest temps?

- Sí, els primers temes que vaig treure, els vaig publicar com a demos, és a dir, els vaig produir jo mateix. No sóc massa pro pel que fa a producció, així que sonen bastant més senzills i la mescla no és que fos la millor (riu).

La producció dels nous temes ha millorat notablement, ja que he pogut comptar amb el Pau Aymí, que des del primer dia va entendre molt bé el que volia aconseguir a partir de les quatre demos cutres que li vaig portar. Ell li ha acabat de donar a l'EP la forma que es mereix.
 

- Una producció més professional i la publicació del teu primer EP. És aquesta la presentació de Pere Rodge?

- Podríem dir que és el meu primer projecte seriós, encara que probablement no és el que em representi més ara mateix, ja que porto treballant en ell més de cinc anys. Ara ja estic treballant en altres estils totalment diferents dels que podem escoltar a NEAR FUTURE, tot i que sempre dins del pop.

- De fet, quins estils hi trobem a "NEAR FUTURE"?

Amb el piano com a element principal, he anat buscant nous sons per trobar el meu lloc a la música, sempre partint de la base del pop. No em vull tancar a tocar estils diferents com el dance, el reggae, el rock o l'electrònica, però a NEAR FUTURE vaig voler experimentar amb sintetitzadors, fent una mescla de pop electrònic indie.

- Si només et poguessis quedar amb una cançó de l'àlbum, amb quina seria?

Crec que em quedaria amb I lied to you and me again perquè és el moment en què començo a qüestionar-me moltes coses. A més, musicalment també m'agrada molt, sempre que l'escolto penso "és que és bonica, eh".
 

-Podrem sentir en directe "NEAR FUTURE"?

De moment no tinc cap concert programat, però tinc la intenció de començar a deixar veure'm pels escenaris.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: