1 de 10
ARTS ESCÈNIQUES

Les dues propostes guanyadores al «Projecte Bartrina» s’estrenaran a la tardor

Són "Balades per a Mirolina" i "La gran pas"

Una imatge del Teatre Bartrina, de Reus | Dipta.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 29 de juliol de 2022 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jurat del Projecte Bartrina. Cultura de Proximitat 2022 ha escollit dues de les nou propostes presentades a la convocatòria d’enguany d’aquesta iniciativa del Consorci del Teatre Bartrina, que conjuntament amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus "aposta per la producció pròpia, la proximitat i el talent local i del territori".

Les propostes escollides han estat Balades per a Mirolina, que ha obtingut 51 punts; i La gran pas, que ha obtingut 45 punts. Balades per a Mirolina és una proposta escènica de Produccions JuanDesafinado. Es tracta d’una adaptació teatral basada en la novel·la de Pep Macaya, Mirolina, que va ser editada el febrer de 2018.

Amb direcció a càrrec de Carles Pitarch, és un musical que utilitza el cant, la dansa contemporània, música en directe i projeccions audiovisuals. La proposta s’estrenarà al Teatre Bartrina el dissabte 1 d’octubre, a 8 del vespre.

Pel que fa a La gran pas, i a través de Mònica Rincón i Irene Benavent, és una proposta multidisciplinària "on es fusiona el teatre de text, la dansa i l’art audiovisual". S’estrenarà al Teatre Bartrina, diumenge 2 d’octubre a les 7 de la tarda.

El "Projecte Bartrina"El Projecte Bartrina va néixer l’estiu 2020, "com a iniciativa de reobertura", en plena crisi sanutària.

La iniciativa busca companyies vinculades amb la ciutat, qui tinguin propostes escèniques innovadores, inclusives i amb diversitat de disciplines. Des del consistori es vol continuar apostant per l'autoria local al teatre, la creació i producció des del mateix territori.

De cara al 2023 i els anys successius, han apuntat donts municipals, "es pretén seguir apostant per la producció i per tant, apostant pel Projecte Bartrina i la ciutat de Reus com a espai d’exhibició de propostes de creació de cultura de qualitat de Km 0".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: