1 de 10
AIGUA

El CAT i l'AEQT es reuneixen per tractar «qüestions comunes»

De l'aigua subministrada als consorciats, un 36% es destina a ús industrial i l'altre 64% restant a l'ús urbà dels ajuntaments del Camp i l'Ebre

Una imatge de la trobada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) van mantenir aquest passat dimecres una reunió per tractar "qüestions comunes" entre totes dues institucions, així com per "conèixer de primera mà" les línies bàsiques del Pla estratègic de l'AEQT 2021-2023.

El Consorci d'Aigües de Tarragona distribueix aigua potable a 25 indústries del Camp de Tarragona, la majoria de les quals  del sector químic, el primer polígon químic del sud d'Europa i que suposa un 25% de la producció química de tot l'estat. De tota l'aigua subministrada pel CAT als seus consorciats, un 36% es destina a ús industrial mentre que l'altre 64% restant és per ús urbà dels ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, pel que fa als consums d'aquest 2022, en el que portem d'any, la indústria ha incrementat un 17,7% el seu consum respecte del mateix període de l'any anterior, recuperant nivells previs a la pandèmia. Tot i això, la indústria també ha incrementat el seu consum d'aigua regenerada, arribant l'any 2021 als 5,9 Hm3 anuals, el que suposa un 18% respecte del total consumit per les indústries de l'AEQT.

En la reunió entre el president del CAT, Joan Alginet, i el president de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, precisament l'ús de l'aigua regenerada per part de la indústria va ser la qüestió principal que va centrar la sessió, en la qual també hi va participar el director-gerent del CAT, Josep-Xavier Pujol. El president del CAT ha assegurat que "som conscients que subministrem un bé escàs i en fem una gestió responsable, és per això que valorem molt positivament iniciatives com l'increment de l'ús de l'aigua regenerada per part de la indústria del Camp de Tarragona, és el camí a seguir per un futur sostenible".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: