1 de 10
MOBILITAT

Els abonaments de l'ATM de Tarragona costaran la meitat a partir del setembre

Seguint el reial decret de reducció del preu del transport públic, la Generalitat ha aprovat també que els títols T-10 i T-10/30 tinguin un descompte del 30% fins al desembre

Autobusos de l'ATM | ATM
per Redacció, Tarragona | 27 de juliol de 2022 a les 20:02 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consells d’Administració de les Autoritats Territorials de la Mobilitat (ATM) de Lleida, Tarragona i Girona han aprovat la reducció la reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat adquirits des del dia 1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022.

El Reial Decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre Ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern central, contemplen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. En conseqüència, les administracions consorciades en el si de les ATM de Lleida, Girona i Tarragona, han decidit implantar la mesura i complementar amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més recurrents fins arribar a un descompte del 50%, amb càrrec als pressupostos de les entitats. Els títols multiviatge per a usuaris menys habituals tindran el descompte del 30%.

Aquests títols caducaran el 31 de gener de 2023, a excepció dels títols T-70/90 FM/FN, que caducaran als 90 dies de la seva primera validació. Els títols adquirits fins el 31 d’agost de 2022 mantindran les condicions d’utilització i caducitat actuals. Aquestes reduccions sobre els preus no s’aplicaran als títols propis dels operadors.

Així mateix, en el cas dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera de competència de la Generalitat de Catalunya que no formen part de cap sistema tarifari integrat, es preveu una reducció en el preu dels títols multiviatge existents en un 50% durant el període de l’1 de setembre al 31 de desembre del 2022. Aquest descompte abasta els títols T-10/120 establerts a diversos territoris, com en els recorreguts interns de les Terres de l’Ebre; les comunicacions des de les Terres de l’Ebre amb Tarragona i Barcelona; de diverses comarques del Pirineu amb Lleida o Barcelona; del Baix Empordà i l’Alt Empordà amb Barcelona o als abonaments amb targeta moneder existent a la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany o la Selva.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: