FAUNA

Nou episodi de peixos morts per falta d'aigua al riu Francolí, al seu pas per Tarragona

Ho denuncia l'entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció

per Redacció, Tarragona | 27 de juliol de 2022 a les 17:56 |
Els peixos, en un riu Francolí sec. | Josep M. Llauradó
Ahir, 26 de juliol de 2022, voluntaris del Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre-Ecologistes en Acció (GETE-Ecologistes en Acció) van comprovar com es tornen a repetir les situacions de mortaldat de la fauna fluvial del riu Francolí, al seu pas per la ciutat de Tarragona. Exactament, a l’assut existent al riu francolí, a prop de Sant Salvador, es poden trobar centenars de peixos morts els quals van quedar atrapats amb l’assecament de la tolla d’aigua en la qual es refugiaven.

Aquests episodis, agreujats per les situacions d’altes temperatures d’aquests dies, són "conseqüència de la mala gestió dels usos de l’aigua actuals i l’existència de concessions d’extracció i aprofitament de l’aigua, repercutint en un incomplint de la Directiva Marc d’Aigües i l’obligació d’assegurar els cabals ecològics els rius".

"És necessari que, abans que torni a repetir-se un altre episodi de mortaldat per assecament de les tolles, les administracions actuïn i intervinguin mitjançant un rescat de la fauna existent i el trasllat a zones més segures on existeixi aigua de forma constant", expliquen des de l'entitat ecologista.

Finalment, creuen convenient demanar a l’administració competent encarregada del manteniment de l’assut de Sant Salvador que porti a terme una acció per buidar de l’assut els sediments colmatats. "Realitzant aquesta acció, en el moment oportú i adequat, afavorirà a la creació d’un petit reservori d’aigua més ampli i profund, que serveixi per a refugi de la fauna durant els mesos d’estiu, calorosos i sense pluges", conclouen.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: