1 de 10
FESTES

Sant Magí retorna a la normalitat

La distribució de l'aigua redueix punts de recollida i es concentra al Portal del Carro, a Bonavista i al Pilar

La presentació de la programació de Sant Magí, amb el cartell, la samarreta i el mocador. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 27 de juliol de 2022 a les 16:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les festes de Sant Magí més "normals" dels últims 3 anys arriben el 12 d'agost carregades de novetats i de recuperació d'esdeveniments que no es donaven des de 2019. És el cas per exemple del format obert de la iMAGInada, la cita de referència en la festa major petita de Tarragona. També, amb la vigília al festival de la Capsa de Música, a la Tabacalera, la revetlla remullada o el recorregut tradicional de l'aigua des de Sant Magí de la Brufaganya.

D'aquesta manera, del 12 al 19 d'agost la ciutat acollirà aproximadament 150 actes que formen part d'un programa que ha vist incrementat el seu pressupost -de 86.000 a 110.000 euros-. La regidora Inés Solé ha justificat aquesta decisió tenint en compte que l'edició d'aquest 2022 és la de la recuperació.

"Sense limitacions ni restriccions" es durà a terme també la 14a iMAGInada, del 12 al 15 d'agost als jardins del Camp de Mart, que enguany ha posat èmfasi en el feminisme a través de la seva pràctica interna i també en la difusió dels oficis que feien les anomenades "bruixes". Amb prop de 60 actes, el seu tret inicial serà amb una cercavila pels carrers de la Part Alta i alhora disposaran de diferents concerts i debats amb una reformulació dels escenaris "a peu de carrer". Cinefòrums, teatre de l'oprimit, tastets de vi, formatge i cervesa, màgia, tallers familiars, taules rodones, i tallers sobre sexualitat en família, entre d'altres, completaran l'agenda de la iMAGInada 2022.

Pel que fa als actes organitzats per l'Ajuntament de Tarragona, a banda de la revetlla remullada, que tindrà de nou versió per a menors de 12 anys, destaca el concert de Mazoni a partir de mitjanit. Els actes tradicionals es recuperen totalment i això ha portat a reduir els espais de distribució de l'aigua de Sant Magí. Tant al 2020 com al 2021, s'havia apostat per descentralitzar el repartiment, però ara només es deixaran tres punts: el Portal del Carro, Bonavista i el Pilar.

El cartell d'aquesta edició de la festa major petita ha anat a càrrec de Marc Volpini, amb una il·lustració amb elements festius que ja es pot adquirir en diversos comerços amb una samarreta (12 euros) o un mocador (5 euros), de la mà dels Portants de l'Aigua de Sant Magí o el Ball de Bastons.

Aigua reciclada davant la sequera


La falta de pluges està buidant les reserves d'aigua a Catalunya. Les successives onades de calor han fet que fins i tot la Generalitat hagi emplaçat la població a fer un ús responsable de l'aigua. Precisament la festa major petita de Tarragona té com a element central l'aigua i un dels seus actes principals és la remullada. En aquest sentit, la regidora Inés Solé ha insistit en què buscaran "la forma per tal que l'aigua sigui reciclada".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: