1 de 10
OBRES I MILLORES

Reus recupera la Bassa Nova per incorporar-la als parcs de la Boca de la Mina

La inversió és de mig milió d'euros i es preveu que les obres s'hagin enllestit a finals del primer semestre de l'any que ve

Pellicer i Llauradó mostren imatges virtuals de l'espai un cop s'hagi recuperat | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de juliol de 2022 a les 12:02 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El batlle, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han presentat aquest matí de dimecres el projecte per recuperar la Bassa Nova i incorporar-la al conjunt de parcs i jardins de la remodelada Boca de la Mina de Reus. Actualment en desús, l'espai es convertirà en una zona lúdica lligada a la importància de l'aigua.

Per a la reforma es preveu una inversió de mig milió d'euros, amb la voluntat de poder licitar les obres de cara a la tardor i que aquestes s'hagin enllestit a finals del primer semestre de 2023

Arranjament del camí que uneix el passeig amb la bassaEl projecte contempla, doncs, que la Bassa Nova i el seu entorn siguin objecte d'una sèrie de treballs que seran executats per part d'Aigües de Reus. D'aquesta manera, la zona recuperarà la bassa i al voltant s'hi construirà una mena de graderia, s'hi instal·laran bancs i s'hi habilitarà una font de boca. També disposarà d'un punt d'informació, tot aprofitant que el conjunt ja compta amb una caseta. Aquesta funcionarà, doncs, com un centre interpretatiu en què es podrà consultar la història de l'entorn de la Boca de la Mina. 
 

Una imatge actual de la bassa Foto: MBO


En aquesta línia, Pellicer ha volgut fer valer la "importància" del fet de recuperar un indret com aquest, "on els reusencs hi venien a menjar-se la mona o a comprar a la venedora d'anissos". Val a dir que la millora de la Bassa Nova preveu igualment l'arranjament del camí que la uneix amb el passeig de la Boca de la Mina, i que l'estètica del conjunt serà la mateixa que la dels altres espais verds de la zona: el parc de les Olors i el jardí agrari del Camp. "Recuperem un actiu històric i patrimonial", ha celebrat l'alcalde reusenc. 

Patrimoni "a l'abast del veïnat"Quant a la bassa estrictament, aquesta serà tractada per tal que tingui poca fondària (d'un pam, aproximadament), per "seguretat" i per evitar possibles caigudes. De fet, la intervenció simularà una bassa plena. "Un terra de relliga, en la zona d’accés del rec, permetrà reconèixer el fons de la bassa, veure l’aigua com cau i les estructures del rec però alhora farà de moll lúdic enrasat a l’aigua que permetrà apropar-s’hi", segons s'ha precisat per part de fonts municipals.

L'accés serà restringit, pel que fa als horaris, si bé aquests no s'han determinat encara. Al seu torn, la vicealcadessa Llauradó ha manifestat que la recuperació d'aquest patrimoni "també és rellevant" perquè "permetrà posar-lo a l'abast del veïnat" a través d'un "ús urbà". També s'ha referit a altres detalls del nou parc, que serà perimetrat amb una tanca metàl·lica (que no n'impedirà la visibilitat des de l'exterior) i que tindrà un aparcament per a bicicletes
 

Imatge virtual del futur parc Foto: Reus.cat


Sobre el termini del projecte, es preveu poder licitar les obres a la tardor, i que aquestes tinguin una durada aproximada de vuit mesos. D'aquesta manera, segons els comptes de Pellicer, el parc de la Bassa Nova serà una realitat "a finals del primer semestre de 2023". Si bé el cost de les obres s'assumirà amb recursos propis municipals (515.149,19 euros), no s'ha descartat optar a finançament europeu si sorgeix l'opció. 

Reusdigital.cat ja va avançar, el gener d'enguany, que el govern municipal estudiava la recuperació de la Bassa Nova. Ho va apuntar Pellicer, en una entrevista concedida al diari. "El conjunt que formen els parcs, el passeig i la Boca de la Mina té en la Bassa Nova una possibilitat. Me l'estic mirant perquè crec que hem de fer un pensament per incorporar-la al conjunt", va explicar llavors. 

També us pot interessar:

 
També hauries de llegir
Fa 34 setmanes

La Bassa Nova de Reus

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: