1 de 10
MOBILITAT

Es tanca la fase de diagnosi i de participació per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana

Ha permès "sintetitzar els paquets d’actuacions" que inclourà el document, entre les quals la creació d’una Zona de Baixes Emissions o la pacificació d'entorns escolars

Una noia en patinet elèctric per una zona 30, a Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de juliol de 2022 a les 09:58 |
L’Ajuntament de Reus ha finalitzat les fases de diagnosi i de participació ciutadana del procés de revisió del Pla de Mobilitat Urbana, el document que "ha de definir una estratègia i un programa d'actuacions per a la planificació de la mobilitat a la ciutat", segons fonts municipals.

Una anàlisi de la "realitat" de ReusEls treballs s’han debatut a la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible, de la qual en són membres tots els grups municipals del ple, i s’han obert a la participació de representants d’entitats vinculades a la mobilitat. La fase de diagnosi ha analitzat "la realitat a Reus de tots els modes de transport: la mobilitat a peu, en bicicleta i VMP, en vehicles privat, en transport públic i la mobilitat de mercaderies", s'ha fet constar des del consistori.

Els treballs "han permès descriure la mobilitat actual i l’escenari de projecció de mobilitat futura (2021-2035)", s'ha descrit. En endavant s’iniciarà la nova fase de proposta de mesures correctores per "resoldre necessitats detectades i proposar els sistemes alternatius a potenciar, i es dissenyarà un programa d’actuacions amb les fases d’implementació i de costos".

Audiència pública al setembreSegons s'ha apuntat des del consistori, els treballs previs per a l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana han permès "sintetitzar els paquets d’actuacions" que inclourà el document. Passen, entre altres, per la creació d’una Zona de Baixes Emissions; la pacificació d'entorns escolars, equipaments i altres espais públics sensibles; o l'assoliment d’una "accessibilitat universal".

Una vegada redactat, el document es presentarà a la ciutadania en audiència pública, que tindrà lloc el 20 de setembre. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: