1 de 10
ESDEVENIMENTS

El Mas Miró preestrenarà una peça musical inspirada en la sèrie «Constel·lacions» de Joan Miró

Creada per Hèctor Parra, l'obra es presentarà coincidint amb el centenari del quadre "La Masia"

La Fundació Mas Miró preestrenarà l'obra | Mont-roig i Miami Turisme
per E.R., Reus, Catalunya | 26 de juliol de 2022 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’obra musical “La Masia ressonant (a través de 7 constel·lacions)” s’estrenarà a la Fundació Mas Miró aquest dissabte 30 de juliol. La peça és una obra contemporània creada per Hèctor Parra i inspirada en la sèrie mironiana “Constel·lacions”, que es presentarà pel centenari del quadre “La Masia” de Joan Miró

La sèrie de 23 peces s'estrenarà el 2023


Es tractarà d’una preestrena mundial, ja que no serà fins d’aquí a un any que Parra estreni la sèrie sencera de 23 peces a l’Auditori de Barcelona. El visitants de la masia podran gaudir d’un espectacle que conjugarà música i poesia.

La sèrie "Constel·lacions" consta de 23 petites pintures que Miró va realitzar entre l’any 1939 i l’any 1941, coincidint amb l’arribada del feixisme a Espanya i Europa. Parra presentarà les peces musicals basades en les pintures que Miró va fer a Mont-roig després de la fugida de França i la seva tornada a Espanya.

Les peces s'han creat a partir de tècniques especials


Parra s’ha inspirat en el “moviment i el dinamisme de les pintures, així com les emocions complexes i existencials que irradien”, segons Mas Miró, per crear la sèrie musical. Parra ha comptat amb Imma Santacreu, amb qui ha explorat al piano, primer de manera improvisada i després amb una escriptura adaptada, tot un seguit de tècniques especials amb diversos objectes d’origen naturals, com cargols, petxines o branquillons, i casolans, com didals, baldufes o agulles de fer mitja. 

En companyia del poeta Arnau Pons i de les pianistes Lluïsa Espigolé i de la mateixa Santacreu el compositor s’endinsa en el llenguatge pictòric de Miró per intentar transmetre’n la transcendència.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: