1 de 10
RECERCA

​La URV publica la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat

La llista conté 2.790 articles i 228 marques comercials, organitzats en 14 grups d'aliments

La investigadora i impulsora del projecte e-dietètica URV, Nancy Babio, amb tres de les quatre estudiants que han format part de la nova publicació. | URV
per Redacció, Tarragona | 7 d'agost de 2022 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha publicat la Taula de Composició de productes i alternatives vegetals, Veggie Base, la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat espanyol. La base conté 2.790 productes, de 228 marques comercials, les quals s'ha classificat en catorze grups d'aliments ordenats alfabèticament i 60 subgrups. La classificació s'ha elaborat segons la informació tècnica aportada per les diferents empreses i per la recollida a través de l'etiquetatge comercial de l'envàs del producte. La iniciativa s'emmarca en el projecte e-dietètica URV dirigit per la investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia Nancy Babio.

Segons els seus responsables, es tracta d'una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes a valorar i planificar la dieta de les persones que optin per l'opció vegetariana o decideixin incloure en la seva alimentació aquests productes o alternatives vegetals. Fins al dia d'avui, només existeix la taula de composició d'aliments i alternatives vegetals a Gran Bretanya, la qual va ser creada l'any 2002 amb 1.249 productes -aliments processats i plats precuinats llestos per consumir.

La nova base està informatitzada i disponible en forma lliure i gratuïta. A més, a través de Publicacions URV es podrà adquirir en format físic i electrònic el document. Segons l'estudi The Green Revolution la prevalença actual de la població espanyola que opta per una dieta vegetariana s'ha incrementat en els últims anys fins al 13% i són cinc milions de persones les que ja segueixen aquest patró alimentari. Així mateix, el volum de vendes de productes vegetals a l'estat espanyol també ha augmentat un 20% en els últims dos anys.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: