1 de 10
COMERÇ

El Mercat de la Pagesia, els dissabtes al Carrilet

El Consell Comarcal del Baix Camp i Reus Mobilitat i Serveis signen un conveni per impulsar aquesta iniciativa, de caràcter itinerant

Una imatge de l'exterior del mercat | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de juliol de 2022 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló, i el conseller delegat de Reus Mobilitat i Serveis, Carles Prats, han signat un conveni de col·laboració per a la realització del Mercat de la Pagesia a la ciutat de Reus "amb la finalitat de dinamitzar el sector agrari de la comarca i per promocionar el coneixement de les persones productores locals i els productes de proximitat", segons fonts municipals han destacat aquest matí de dimarts.

Una vintena de paradesEl Mercat de la Pagesia es portarà a terme inicialment al Mercat del Carrilet, els dissabtes al matí (de 8 a 2). La ubicació "està subjecta als treballs urbanístics i a l'anàlisi de les alternatives pel desenvolupament de l’àrea del mercat, i per tant, no podrà excedir l’activitat de l’actual mercat més enllà de juny de 2024", s'ha precisat des del consistori.

S’hi podran instal·lar fins a 20 parades. Nou en una primera fase, a la zona de la plaça interior més pròxima a l’antiga entrada del supermercat i si fos necessari, en una segona fase, es podran crear fins a 11 punts de venda més. Hi podran participar persones productores, preferentment de la comarca, que promocionaran el seu propi gènere de producció pròpia.

El Consell Comarcal del Baix Camp s’encarregarà de la cerca de productors locals interessats i de la formalització de les tràmits per establir una parada al Mercat de la Pagesia. Un cop engegat el funcionament del mercat posarà a disposició de les persones productores la infraestructura necessària per a realitzar l’activitat i es coordinarà amb Reus Mobilitat i Serveis per a les accions de promoció i dinamització.

Mercat itinerantEl Consell posarà a una persona tècnica com a responsable del mercat. Abelló ha explicat que “el Mercat de la Pagesia forma part del projecte que impulsa el Consell Comarcal de revitalització del sector agrari i de lluita contra el despoblament dels municipis d’interior i de muntanya del Baix Camp, i alhora, de promoció de la producció agrària de qualitat i de proximitat”. Abelló ha informat que el Consell Comarcal obrirà aviat la convocatòria per seleccionar les persones productores interessades, amb l’objectiu que el Mercat de la Pagesia comenci a funcionar a la tardor. A més, properament també es formalitzaran convenis amb altres municipis de la comarca per tal que el mercat pugui itinerar pel Baix Camp.
 

Abelló i Prats han signat el conveni Foto: Reus.cat


Per la seva banda, des de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus es va traslladar a l’empresa municipal gestora dels mercats municipals, Reus Mobilitat i Serveis S.A, l’encàrrec d’adaptar i mantenir l’espai on s’ubicaran les parades així com col·laborar en la difusió del Mercat. Prats ha dit que “l’edifici del Mercat del Carrilet disposa actualment d’espai lliure suficient per encabir-hi el Mercat de la Pagesia sense afectar el bon funcionament de les parades en funcionament ni el futur dels estudis i treballs tècnics en els quals es troba immers el Mercat”.

Prats considera que aquesta acció “suposarà una oportunitat de negoci i promoció per als productors de la comarca i contribuirà a incrementar el consum de productes de proximitat”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: