1 de 10
EL TEMPS

Catalunya diu adeu a les temperatures extremes, però no a la calor

Es normalitzen els registres per a l'època de l'any i arriba la inestabilitat, que portarà ruixats a la costa central la pròxima matinada

Un noi es dutxa a la platja | Pau Ollé
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 26 de juliol de 2022 a les 10:06 |
Després de fins a tres onades de calor, començarem a notar canvis en el temps. Aquesta nit, per exemple, la temperatura ha baixat a molts indrets del país i ens hem aixecat amb quatre graus menys, de mitjana. Al Pirineu, els registres han descendit fins a set graus. La setmana ha començat amb més nuvolositat i la inestabilitat portarà ruixats, localment amb tempesta, sobretot al voltant del Pirineu oriental, la pròxima nit i matinada s'estendran cap a la costa central.
 
Tot i els canvis, la jornada ha començat, de nou, amb un ambient xafogós, sobretot al sector central del litoral i prelitoral, on en molts casos la temperatura al matí és d'entre 21 i 26 ºC. La temperatura, però, anirà descendint amb el pas dels dies.

Aquest dimarts hi haurà predomini de sol, però, això sí, les línies d'inestabilitat faran que la tramuntana es reforci com també es reforçarà el mestral, quelcom que provocarà la formació de núvols baixos sobretot a les zones de la costa central. A la tarda es podran formar nuvolades de més importància, majoritàriament al Pirineu oriental i al Massís dels Ports.

A mitjà termini, hi ha possibilitat d'alguns ruixats locals i l'ambient serà menys calorós. En general, es mantindrà la inestabilitat a zones de muntanya, sobretot al Pirineu oriental i amb més sol a la resta. De cara als pròxims dies, es produirà un creuament de diverses línies d'inestabilitat que farà que la temperatura descendeixi encara més.

Amb tot, continua el risc per focs. En concret, hi ha restriccions en fins a 30 municipis del país, que es poden consultar aquí
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: