1 de 10
BEQUES

9.300 euros d'ajut per a joves desocupats amb titulació superior

La Diputació promou el programa Genius per fer estades professionals a l'estranger

El programa s'adeçra a joves menors de 35 anys, sense feina i amb formació superior | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de juliol de 2022 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona posa en marxa una nova edició del programa d'ajuts Genius, que ofereix oportunitats als joves amb titulació superior actualment aturats. Les beques, dotades amb 9.300 euros per a cadascun dels 10 participants, promouen la realització d'estades professionals a l'estranger, en entitats o institucions vinculades a la Unió Europea i després a la demarcació de Tarragona.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al dia 9 de setembre de 2022. Aquesta és la tercera edició del programa, que "consolida així aquesta línia de suport per a joves i que pretén afavorir una transferència efectiva de coneixements i fer més competitives i innovadores les empreses i institucions de la demarcació de Tarragona", segons s'ha assenyalat des de l'administració supracomarcal.

Els principals àmbits d'actuació del projecte són el turisme, l'eficiència energètica i la sostenibilitat i/o la gestió d'informació, agenda urbana i repoblament, contribució a la transformació digital, educació i coneixement, projectes i xarxes de cooperació en l'àmbit de la Unió Europea.

El programa Genius s'adreça a persones menors de 35 anys residents a la demarcació de Tarragona, desocupades demandants d'ocupació, amb titulació superior (universitària, de formació professional de grau superior o amb certificat de professionalitat nivell 3). A més, cal que acreditin coneixements d'anglès o francès (Equivalent al B2 del MCERL).

Les pràctiques formatives a l'estranger tenen una durada de cinc mesos i es completaran amb dos mesos més en un ens públic de la demarcació de Tarragona, incloent-hi la Diputació de Tarragona, per tal que facin una proposta de millora o de desenvolupament d'un projecte vinculat amb els coneixements adquirits durant les pràctiques en l'entitat estrangera.

Podeu tramitar la sol·licitud per participar d'aquest programa a la Guia de Serveis de la Diputació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: